Ege Denizi'nde Yasa Dışı Göçle Mücadele - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ege Denizi'nde Yasa Dışı Göçle Mücadele

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İzmir ve Aydın açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 84 yabancı uyruklu yakalandı.

İzmir ve Aydın açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 84 yabancı uyruklu yakalandı.

Sahil güvenlik helikopteri, İzmir'in Seferihisar ilçesi Gümüldür açıklarında, lastik bot ile yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan bir grubu tespit etti.

Bölgeye gönderilen sahil güvenlik botu denizde önlem aldı, yabancı uyruklular geri dönerek sahile çıktı. Durumun jandarma ekiplerine bildirilmesi üzerine 41 Suriye uyruklu karada yakalandı.

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında lastik botla yurt dışına çıkmaya çalışan bir grup düzensiz göçmen olduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye giden ekiplerin durdurduğu botta da çoğunluğu Suriye uyruklu 43 yabancı uyruklu bulunduğu belirlendi.

Kıyıya çıkarılan yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak: AA