Ege Denizin'deki Göçmen Faciası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ege Denizin'deki Göçmen Faciası

Ege Denizin\'deki Göçmen Faciası
05.05.2014 18:26

Ege Denizi’nde 22 kaçak göçmenin kayıp olduğu bot kazasında 13 kişinin cesedine ulaşıldı.

Ege Denizi'nde 22 kaçak göçmenin kayıp olduğu bot kazasında 13 kişinin cesedine ulaşıldı. Boğulmak üzere olan 2 kaçak göçmen ise, bölgeden geçen bir kruvaziyer gemisi tarafından kurtarıldı.

Seferihisar'dan Sisam Adası'na kaçak göçmen taşıyan ve içerisinde 22 kişinin bulunduğu tahmin edilen iki lastik bot, gece saat 03.00 sıralarında Sisam Adası'na 6 mil kala alabora oldu. Kaçaklardan ikisi Patmos Adası'ndan Kuşadası Limanı'na gittiği öğrenilen 'Azamara Journey' adlı kruvaziyer gemisinin personeli ve yolcuları tarafından tesadüfen fark edilerek kurtarıldı ve 1 kaçağın da cesedi denizden çıkartıldı.

Bölgeye Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 helikopter, 1 sahil güvenlik botu sevk edilirken, bir balıkçı teknesi de çalışmalara destek verdi. 1'i ölü 3 kaçak Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmaları sonucu toplam 13 kaçağın cesedine ulaşıldığı öğrenildi.

600 yolcusu bulunan 'Azamara Journey' adlı kruvaziyer gemisi Kuşadası Limanı'na gitmek üzere seferine devam etti. Olay yerinin Seferihisar'a 20 mil mesafede olması nedeniyle Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığı bildirildi. İki botta bulunduğu tahmin edilen 22 kaçak göçmenden geriye kalanların bulunması için bölgede arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ege Denizin'deki Göçmen Faciası - Son Dakika


Advertisement