Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanlığı Seçimi

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanlığı Seçimi

Türkiye'de ilk kez başörtülü bir kadının sendika başkanlığı için yarıştığı Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanlığı Genel Kurulu'nda, Süleyman Gökçen yeniden başkanlığa seçildi.

03.11.2012 19:45

Türkiye'de ilk kez başörtülü bir kadının sendika başkanlığı için yarıştığı Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanlığı Genel Kurulu'nda, Süleyman Gökçen yeniden başkanlığa seçildi.

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şubesi 3. Olağanüstü Genel Kurulu Antalya Öğretmenevi'nde yapıldı. Kongrede mevcut başkan Süleyman Gökçen ile Gülderen Gültekin başkanlık yarıştı.

Kongrede üyelere hitap eden Gökçen, Eğitim-Bir-Sen'in 20'nci yılına ulaştığını, Türkiye genelinde 250 bin üyesi bulunduğunu söyledi.

Antalya'da 5 bin üyeleri olduğunu anlatan Gökçen, "Filistin halkı ve dünya mazlumlarının yanında olan, Arakan konusunda en yüksek hassasiyeti gösteren bir sendikayız. İdeolojik söylemlerde değil, ortak medeniyet değerlerimizden aldığımız ilhamla üyelerimizin, milletimizin talep ve beklentilerini merkeze alan sendikacılık yapıyoruz" dedi.

-İlk kez başörtülü bir kadın sendika başkanlığı için yarıştı-

Daha önce milletvekilliği için bir partiden aday adayı olan, Antalya'daki bir okulda öğretmenlik yapan Gülderen Gültekin ise başörtülü kadınların haklarını ve özgürlüklerini ifade edebilmek için başkanlığa aday olduğunu belirterek, başörtülü kadınların artık sosyal hayatta var olduğunu, kendilerini ifade edebildiklerini göstermek istediklerine dikkat çekti.

Başörtülü kadınların 28 Şubat sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Gültekin, şöyle konuştu:

"Bir dönem tabiri caizse kuyulara doldurulduk, üzerimize betonlar atıldı, taşlar döküldü. Şimdi 'hanımlar çıkın, o taşları kaldırın yerinden ve sosyal hayata katılın' diyorlar. Sosyal hayatın her alanında olmak istiyoruz. Sendikacılık bu anlamda önemli bir yer. Çünkü bir hak hukuk mücadelesi verebiliyorsunuz. Kadınların haklarını ifade etmek ve bunun mücadelesini vermek için aday oldum."

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut 137 üyeden oylamaya katılanların 73'ünün oyunu alan Süleyman Gökçen, yeniden başkanlığa seçildi. Gülderen Gültekin ise 59 oyda kaldı. Seçimde bir oy da geçersiz sayıldı.

Gökçen, seçimin ardından yaptığı konuşmada tüm delegelere teşekkür ederek, Antalya'da yetkili sendika olmak için mücadele edeceklerini, kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini söyledi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement