Elazığ'da Kaza Şehidi 3 Polise Tören - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Kaza Şehidi 3 Polise Tören

Elazığ\'da Kaza Şehidi 3 Polise Tören

Elazığ'da polis aracına beton mikserinin çarpması sonucu şehit olan 3 polis memuru için tören düzenlendi.

04.11.2012 16:41  Güncelleme: 08:10

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yol kontrolü yaptıkları polis aracına bir beton mikserinin çarpması sonucu şehit olan 3 polis memuru için Elazığ'da cenaze töreni düzenlendi. Şehit polislerin cenazeleri törenin ardından memleketleri Ağrı, Diyarbakır ve İzmir'e gönderildi. Aynı kazada yaşamını yitiren Fethi Tümer ile Niyazi Çetin Elazığ'da toprağa verilirken, 2'si polis 6 yaralının tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Kaza, Elazığ'ın Sivrice İlçesi yakınlarında dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil bir ekip, Diyarbakır karayolu üzerindeki Sivrice İlçesi yol ayrımında yol kontrolleri yapmaya başladı. Kontroller sırasında Elazığ'dan Diyarbakır yönüne giden Niyazi Çetin yönetimindeki 23 FH 905 plakalı beton mikseri, 2 polis aracı, 1 çekici ile uygulamada durdurulan kamyonla minibüse çarptı.

Kazada polis memurları Abdullatif Yavuz, Murat Koç, Taha Yasin Biçer ile çekicinin sürücüsü Fethi Tümer ve Niyazi Çetin yaşamını yitirdi, 2'si polis 6 kişi yaralandı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİNDE TÖREN

Şehit polis memurları Abdullatif Yavuz, Murat Koç ve Taha Yasin Biçer için bugün Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Elazığ Valisi Muammer Erol, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ve polislerin katıldığı törende şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

ANNEDEN KÜRTÇE AĞIT

Şehit polislerden Taha Yasin Biçer'in Ağrı'nın Patnos ilçesinden gelen babası Kazım ve annesi Kevser ile kız kardeşlerinin feryatları polisleri de ağlattı. Anne Kevser Biçer, Kürtçe ağıtlar yakarak, "Oğlumu öldürdünüz" dedi.

Elazığ müftüsü Peyami Güngör'ün yaptığı duanın ardından tabutlara sarılan şehit yakınlarından bazıları fenalık geçirdi. Sağlık görevlileri anında müdahale etti.

Törenin ardından şehit polis memuru Abdullatif Yavuz'un cenazesi helikopter ile Diyarbakır'ın Ergani ilçesine, Murat Koç'un cenazesi uçak ile İzmir'e, Taha Yasin Biçer'in cenazesi ise ambulans ile Ağrı'nın Patnos ilçesine gönderildi.

KÖR NOKTA VE YOL ÇALIŞMASI İDDİASI

3'ü polis 5 kişinin yaşamını yitirmesi, 2'si polis 6 kişinin yaralanmasına neden olan kazayı görgü tanıkları ve yaralılar anlattı. Kazada yaralanan kamyonun şoförü Veysi Direk, polis uygulamasını gördüğünü ve durduğunu belirterek, "Polislerle merhabalaştık, yanımda oturan muavinim beni dürterek, karşıdan gelen kamyonu gösterdi. Bir baktım kamyon yokuş aşağı sağa sola zik zak çizerek geliyor. Bunun dışında bir şey hatırlamıyorum" dedi.

Görgü tanıkları, polislerin uygulama yaptıkları yerin kör nokta olması ve yol çalışmaları nedeniyle yolun bir şeridinin trafiğe kapalı bulunmasının kazaya yol açtığını öne sürdü.

GY-ŞG(GG/AK) - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Kaza Şehidi 3 Polise Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement