Elmalı Etabını Europcar Takımından Berhane Natnael Kazandı - Son Dakika
Güncel

Elmalı Etabını Europcar Takımından Berhane Natnael Kazandı

Elmalı Etabını Europcar Takımından Berhane Natnael Kazandı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NEDENİYE ANTALYA-ELMALI STARTINI ÇOCUKLAR VERDİ.

23.04.2013 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya TORKU ŞEKERSPOR'LU MUSTAFA SAYAR ÜÇÜNCÜ OLDU

SAYAR, GENEL FERDİ KLASMANDA DA ÜÇÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NEDENİYE ANTALYA-ELMALI STARTINI ÇOCUKLAR VERDİ...

BUGÜNKÜ ETAPTA TURKUAZ MAYOYU LOTTO BELİSOL TAKIMINDAN ANDREI GRİEPEL GİYDİ. GRIEPEL TURKUAZ MAYOYU GÖCEK-MARMARİS ETABINDA EUROPCAR'DAN BERHANE NATNAEL'E VERECEK

DÜNKÜ KAZADA CİDDİ BİÇİMDE YARALANAN MARK RENSHAW, THEO BOS ÜLKELERİNE DÖNERKEN JONAS VANGENECTHEN STARTA GELMEYİNCE 190 BİSİKLETÇİ ELMALI ETABINA BAŞLADI

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ FORMASI (BEYAZ) YİNE AHMET ÖRKEN'DE KALDI.

TIRMANIŞ PRİMİNİ KONYA TORKU ŞEKERSPOR'DAN NAZIM BAKIRCI İLE TAKIM ARKADAŞI SERGUEİ GRETCHYN BİRİNCİ VE İKİNCİ SIRAYI ALARAK ELDE ETTİ

ANTALYA-ELMALI ETABINDA BİSİKLETÇİLER DENİZ SEVİYESİNDEN 1850 METRE YÜKSEĞE ÇIKARKEN BÜYÜK BİR EFOR SARFETTİ

49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun en zor etaplarından biri olarak kabul edilen 153.5 kilometrelik Antalya- Elmalı (Göğübeli) etabını Europcar takımından Berhane Natnael 4 saat 16 dakika 06 saniye ile kazandı. Üçüncülüğü tekerlek farkı ile elde eden Konya Torku Şekerspor'lu Mustafa Sayar, aynı zamanda Genel Ferdi Klasmanda üçüncülüğe yükseldi. Genel Ferdi Klasman birincisi Andre Grıepel ise etap klasmanında ilk 10'a giremediği için Turkuaz mayoyu Göcek-Marmaris etabında Berhane Natnael'e verecek.. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik önünden startı çocuklar verdi ve damalı bayrakla birlikte 190 sporcu zorlu Antalya 'Elmalı (Göğübeli) etabına başladı. Deniz seviyesinden 1850 metre yükseğe çıkılan bu etapta ise gözle yine ünlü yokuş tırmanıcılarına çevrilmişti.

KAZADA YARALANAN İKİ BİSİKLETÇTİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

VAGENECTHEN İSE STARTA ÇIKMADI

Alanya-Antalya etabının finişine 500 metre kala Blanco Pro Cyling Takımının önemli sporcusu Mark Renshaw'ın arka lastiğinin patlaması sonucu 50 kişilik bir bisikletçi grubunun yere düşmesiyle birlikte yaralanmalar olmuş Renshaw'un köprücük kemiği kırılmıştı. Renshaw'la birlikte takım arkadaşı Theo Bos'ta geceyi hastanede geçirdikten sonra bu sabah ükesine döndü. Kazada yaralanan Lotto Belisol Takımından Vangenecthen Jonas ise starta gelmedi ve yarışı terk etti. Etabın başlamasından sonra Accent Jobs 'Wanty takımından 91 sırt numaralı Napolitano Danilo'da yarıştan çekildi. Böyle etabın bundan sonraki bölümüne 189 sporcu devam etti.

İLK PRİMLERİ KONYA TORKU'LU BİSİKLETÇİLER PAYLAŞTI.

Antalya'dan verilen startla birlikte bir yerde etabı kazananın Genel Ferdi Klasman birinciliğini büyük ölçüde kazanacak olması nedeniyle ana grup birbirini sıkı bir biçimde kontrol altına alarak pedal çevirdi. Henüz etabın başlarında olunmasına rağmen yine Konya Torku Şekerspor rüzgarı esmeye başladı. Start'tan sonra 9.3 kilometre geçilmiştiki, İkinci kategoride yer alan Tırmanış Primi için kıyasıya bir mücadele başladı. Yokuş kapısını Konya Torku Şekerspor'dan Nazım Bakırcı birinci geçti, ikinciliği yine aynı takımdan Serguei Gretchyn elde etti. Üçüncü sırayı CCC Polsat Polkowice takımından Marycz Jaroslaw, dördüncülüğü de Colombia'dan Chalapud Robinson aldı.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ MAYOSU AHMET ÖRKEN'DE KALDI

Beyaz Forma olarak bilinen Türkiye Güzellikleri Primini ise üç bisikletçi paylaştı. 22.5 kilometre geride kalırken üç bisikletçiden Caja Rural'dan Moreno Allue birinci olarak çizgiyi geçti. İkinciliği Crelan-Euphony takımından Steels Stjin, üçüncülüğü deyine Caja Rural'danLasca Francesco elde etti. Beyaz Formayı Göcek-Marmaris Etabında Konya Torku Şekerspor takımından Ahmet Örken giymeye devam edecek.

YARIŞIN CEREYANI

Korkuteli geride kalırken ilk parçalanma gerçekleşti. Europcar'dan Thurau Bjorn, Vini Fantini Selle'den Fınetto Mauro, Konya Torkuz Şekerspor'dan Serguei Gretchen, CCC Polsat Polkowice'den Marycz Jaroslaw, Bretagne Seche Environnement Takımından Koretzky Clement Saxo Tinkoff Takımından Dugaan Timoty atak yaptı. Altılı grup önce farkı 3 dakika 58 saniyeye çıkardı, ardından tempoları düşünce 3 dakika 20 saniyeye düştü.

DÖKÜLMELER BAŞLADI

Öndeki altılı mümkün olduğu kadar Aana grubu yakınlaştırmayıp, tempo yapmaya özen gösteriyordu,ancak Göğübeli tırmanışının başlamasıyla epey zorlandıklarıda bir gerçekti. Ana grup ise bu tempoya dayanamadı. Grup iyiden iyiye parçalanmaya başladı. Gerçekten zor, dik, yüksek bir parkuru bitirebilmek için olağanüstü bir güç sarfetmek gerekiyordu. Bu açıdan bakıldığında farkın 2 dakika 10 saniyeye kadar düşmeside gayet normaldi.Bu arada 70 kilometrede geride kalmış oluyordu.

RIFAT ÇALIŞKAN TIRMANIŞ PRİMİNİ KAZANDI

Türk Bisikleti'nin simge ismi ve ünlü şampiyon Rıfat Çalışkan anısına gerçekleştirilen birinci kategorideki ikinci tırmanış primini ise Vini Fantini Selle takımından Fınetto Mauro kazandı. İkincili Konya Torku Şekerspor'dan Serguei Gretchyn, üçüncülüğü Europcar'dan Thurau Bjorn elde etti. Gruplar yokuşun dikliğinden öyle bir parçalandılarki, hakemler bile kimi takip edecekleri konusunda bayağı güçlük çekti. Hergeçen dakika tempo yükseğe çıkılmasına rağmen görülmemiş bir biçimde artıyordu. Öndeki grubun bu esnada farkı 3 dakikanın üstüne çıkarması ise gerçekten şaşılacak cinstendi. Bu defa altılı grubun parçalandığı görüldü. Ön grubu üç bisikletçi oluşturdu. Fınetto, Serguei ve Bjorn tırmanışa devam etti üstelik artan bir tempo ile. Öndeki üçlünün ana grupla farkı bir inip çıkarken, son 42 kilometre kalan bu kez 3 dakika 36 saniyeye yükseldi. Bu arada 137 no'lu CCC Polsat Polkowice'den Nowak Mateusz'unda yarış dışı kaldığı görüldü. ve fark yeniden 2 dakika 50 saniyenin altına indi. Ana grupta, iyiyiden iyiye ön grubu tehdit etmeye başladı.

SPRİNT PRİMİ KONYA TORKU ŞEKERSPOR'LU SERGUEİ'NİN

Öndeki üçlü finişe 25 kilometre kala son kapıdan geçti ve Sprint primini Konya Torku Şekerspor'lu Serguei Gretchyn çizgiyi ilk geçen bisikletçi oldu. Onu 197 No'lu Europcar'dan Thurau Bjorn takip etti. Üçüncülüğü ise Vini Fantini Selle'den Fınetto Mauro takip etti. Şimdi gözler öndeki üçlünün nasıl bir taktik anlayışla finişe geleceği idi. Üstelik kendilerini bekleyen daha dik tırmanışlara başlayacaklardı. Ancak ilk kez ana grupla öndeki üçlünün arasında fark 1 dakika 50 saniyeye indi. Artık ana grubun gücünü iyice hissetmeye başlamıştı öndeki üçlü..Fark 1 dakika 20 saniyeye indi.Finişe 13 kilometre kala fark artık 28 saniye idi. Sanki 188 bisikletçi bu kez 1850 metre yükseklikte toplu finiş mi yapacaktı sorusu akla gelmedi değil.

İNANILMAZ BİR FİNİŞ

Finişe 7 kilometre kala bu kez son bir atak daha gözlendi.Omega Pharma 'Quick Step Takımından Pauwels Serge Ana Gruba 17 saniye fark yaptı. Hemen bu atağa İki Konya Torku Şekerspor'lu bisikletçi yanıt vermeye çalıştı.Mustafa Sayar ile de La Fuente sıkıştırmaya başladı. 4 kilometre kala Astana Takımından Seeldrayers Kevin önde giden Pauwels Serge'yi yakalamaya çalıştı. Ancak Konya Torku Şekerspor takımından Mustafa Sayar ani bir atakla en dik rampada öndeki ikiliyi yakalarken grup bu kez altı sporcuya ulaştı. Artık bu bisikletçiler için finiş çok yakındı..Finişi Berhane Natnael 4 saat 16 dakika 06 saniye birinci geçti. İkinciliği Astana'dan Kevin Seeldrayers, hemen ardından Konya Torku Şekerspor'lu Mustafa Sayar üçüncülüğü elde etti.

YOLA BAKIM YAPILMIŞ VE MÜKEMMEL HALE GETİRİLMİŞ

Korkuteli'nden, Elmalı sapağına girildikten sonra geçen yılkı yolun yerini harika bir asfalta bıraktığı gözlendi. Bu mükemmel asfalt, Göğübeli tırmanışının başına kadar devam etti. Göğübeli rampasını başlarken geçen yılkı kötü yolun tamamen onarıldığı ve Karayolları'nın müthiş bir hizmet verdiği ortaya çıktı. Nitekim Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yol çalışmalarını yapan Karayolları Genel Müdürlüğü ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

ELMALI İKİNCİ YILINDA YİNE HARİKA İŞLER ÇIKARTTI

Elmalı'ya geliş ve Göğübeli'ne çıkış sırasında ise Belediye Başkanı, Kaymakam, Ziraat Odaları ve halk bisikletçilere inanılmaz bir sevgi gösterisinde bulundu..Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Elmalı Kaymakamı Murat Çekmen, Elmalı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ordu, Eskihisar Köy Muhtarı Turan Aydoğmuş, Eskihisar Tarım Kredi ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Çankırılı, Elmalı Sanayi ve işadamları Derneği (ESİAD), Akdeniz Konaklama Tesisi yetkilileri ve Yapraklı Köyü Derneği yetkilileri sporcuları neredeyse bağrına basıp, hazırladıkları pankartlarla ilgiyi doruk noktasına taşıdılar.

DAĞ TEPE HER DOLUP TAŞTI

Yöre köylüleri Göğübeli etabının finiş noktasına akın ederek, tepeleri ve bayırları doldurarak sporculara müthiş bir destek verdiler. Elmalı köyü sakinleri evden yaptıkları gözleme ve yöre yemeklerini yabancı konuklara tattırabilmek için adeta birbirleri ile yarışa girdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elmalı Etabını Europcar Takımından Berhane Natnael Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement