Emekli Koramiral Kezek Hesap Günü Yakındır, Ahirette Değil Hayatta Sorulacaktır - Son Dakika
Güncel

Emekli Koramiral Kezek Hesap Günü Yakındır, Ahirette Değil Hayatta Sorulacaktır

Emekli Koramiral Kezek Hesap Günü Yakındır, Ahirette Değil Hayatta Sorulacaktır

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı iken geçen yıl istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, bugün Gölcük'te 'Vardiye Bizde Platformu'nun düzenlediği 'Sessiz Çığlık Protestosu'na katıldı.

19.04.2014 17:56

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı iken geçen yıl istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, bugün Gölcük'te 'Vardiye Bizde Platformu'nun düzenlediği 'Sessiz Çığlık Protestosu'na katıldı. Kezek burada yaptığı konuşmada, kurum olarak tutuklanan subay ve amiralleri kumpas davalardan koruyamadıklarını, ilk kancanın teğmenlere atıldığını, jübilenin ise Genelkurmay Başkanı ile yapıldığını belirterek, Pusuya yatan bir sırtlan gibi bizleri gözlemiş ve kumpası kurmuş olan içimizdeki hainler bilsinler ki hesap günü yakındır. Ahirette değil hayatta sorulacaktır dedi.

İstifa ettikten sonra medya önüne fazla çıkmayan emekli Koramiral Atilla Kezek, bugün Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen sessiz çığlık buluşmasında, tutuklu subay ve amirallerin yakınlarıyla biraraya geldi.

GÖLCÜK ARTIK HÜZÜN VERİYOR

Donanma Komutanlığı'nın Gölcük Deniz Üssü'nde uzun yıllar görev yapan, Ana Üs ve Filo Komutanlıkları görevlerinde de bulunan emekli koramiral Atilla Kezek, Gölcük denizcilere her seyir dönüşünde hasret ateşini döndüren ana kucağı gibi olmuştur. Her gidişimiz hüzün, her dönüşümüz bizlere sevinç ve mutluluk vermiştir. Eşimi burada tanıdım, kızım ben burada görevdeyken doğdu. Bunlar benim hayatımın en önemli iki olayı. Şimdi her köşesi tutsak silah arkadaşlarımızın hatıralarıyla dolu. Artık burada bulunmak bize ayrıca hüzün ve üzüntü de veriyor. dedi. Emekli Koramiral Atilla Kezek şöyle devam etti

İLK KANCA TEĞMENLERE, JÜBİLE GENELKURMAY BAŞKANIYLA

Son yıllarda yaşadığımız haksızlık ve hukuksuzluklar meslek yaşamımız boyunca geçirdiğimiz güzel günleri artık gölgede bıraktı. Hepinizin bildiği gibi 2009 yılında 'amirallere suikast' adı altında ilk kancayı maalesef teğmenlerimiz aldı. Baktılar fazla ses çıkmayınca Poyrazköy Davası ile binbaşı, yarbaylara bulaştılar. Baktılar ki hiç tepki yok, balyozu indirip general, amiral, emekli, kuvvet komutanı demeden herkesi un ufak ettiler. Jübile ise bu sürece yakışır bir şekilde Genelkurmay Başkanıyla oldu. Akıllara zarar bir suçlama ile hem de. Terörist diye.

ARKADAŞLARIMIZI BU KUMPAS DAVALARDAN KORUYAMADIK

Emekli Koramiral Atilla Kezek, tutuklu yakınlarının ilgiyle izlediği konuşmasını şöyle sürdürdü Peki bu süreçte biz ne yaptık Malesef kurum olarak arkadaşlarımızı bu kumpas davalardan koruyamadık. Bunun da en güzel örneği İzmir Casusluk diye başlayıp, sonra 'Gizli Belge' diye isimlendirilen İzmir'deki davada bir çok kamu görevlisinin ismi geçmesine rağmen malesef sadece sahipsiz eskort kızlarla Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tutuklanmıştır. Bu durumun ne kadar vahim olduğunu sizlerin takdirlerine sunuyorum. Bugun silah arkadaşları için mücadele etmeyenler, yarın Cumhuriyetin değerleri ve ilkeleri için nasıl mücadele edecekler bilemiyorum.

Emekli Koramiral Atilla Kezek, Sorumluluk duymak vicdan ister. Mücadele etmek de yürek diyerek sözlerine şöyle devam etti

HESAP GÜNÜ YAKINDIR, AHİRETTE DEĞİL HAYATTA SORULACAKTIR

Bizler ülkemizin dört bir yanından çocuk yaşta peygamber ocağında biraraya gelip kader birliği ettik. Ailelerimiz bizi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli kucağına daha çocuk yaşta bıraktı. Bizler orada Cumhuriyetin değerlerini, silah arkadaşlığının erdemliliğini, vatan sevgisinin yüceliğini öğrendik. ve ettiğimiz asker yeminine bağlı olarak görev yapmaya başladık. Ancak içimizde yuvalanmış vatan hainliğini farkedemeyecek kadar birbirimize karşı güven duygularıyla yetiştik. Malesef sırtımızdan hançerlendik. Pusuya yatan bir sırtlan gibi bizleri gözlemiş ve kumpası kurmuş olan içimizdeki hainler bilsinler ki hesap günü yakındır. Ahirette değil hayatta sorulacaktır.

Atilla Kezek, bugüne kadar çok konuşulduğunu ve söylenecek bir şeyin kalmadığını, davalardaki dijital verilerin sahteliğinin cümlealeme ilan olunduğunu, devletin en yetkili ağızlarından milli orduya kumpas kurulduğunun ifade edildiğini de söyleyerek şöyle devam etti

BİZLER MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ

Ama halen yetkili ilgisizlerle, ilgili yetkisizlerden ses yok. Malesef sözün bittiği yerdeyiz. Burada aramızda eşleri tutsak olan bayanlar, babaları tutsak olan çocuklar, evlatları tutsak ana babalar, silah arkadaşları tutsak vatansever dostlarımız, vatanseverler var. Sizlere sesleniyorum Başınız yukarıda, omuzlarınız dik olsun. Tutsak olan arkadaşlarımız bir onur abidesi olarak Cumhuriyet tarihimizde ölümsüzleşecektir bunu biliniz. Hasdal, Silivri, Mamak, Maltepe, Hadımköy, Şirinyer ve diğer esir kamplarımızda tutsak bulunan Mustafa Kemal'in askerleri. Gelecekte bu süreç hukuk için yüz karası olarak anılacaktır. Ancak sizler bu sürecin madalyasız kahramanları olarak çocuklarınıza büyük bir miras bırakacaksınız. Tutsak silah arkadaşlarıma ve ailelerine sesleniyorum Ben emekli Koramiral Atina Kezek, çok değerli silah arkadaşım Emekli Tümamiral Sami Örgüç ile birlikte Yargıtay'ın 9 Ekim kararları ile kalben her zaman sizlerin yanı olan gerçek yerimizi resmi olarak ta belirledik. Bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bundan sonraki yaşamımızda sizlerin yanında olmanın şeref ve onurunu vidanımızda bir madalya gibi taşıyacağız.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Koramiral Kezek Hesap Günü Yakındır, Ahirette Değil Hayatta Sorulacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement