Emekli Org. Çevik Bir Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Emekli Org. Çevik Bir Gözaltına Alındı

28 Şubat soruşturması kapsamında 31 adreste arama yapıldı. Dönemin orgenerallerinden Çevik Bir gözaltına alındı.

12.04.2012 17:54  Güncelleme: 22:33

Bir süredir kamuoyunda tartışılmaya başlanan '28 Şubat post-modern darbesi' hakkında özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu sabah bir soruşturma başlattı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 30 civarında yerde arama yapıldı ve emekli Orgeneral Çevik Bir başta olmak üzere bazı isimler gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında yapılan aramalar tamamlandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 noktada arama gerçekleştirdi.

ÇEVİK BİR GÖZALTINDA

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

Bir, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EMEKLİ ALBAY ALİ CAN TÜRK GÖZALTINDA

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan emekli Albay Ali Can Türk'ün Eskişehir'deki evinde 9 saat süren arama ise sona erdi. Gözaltına alınan Türk, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Türk'ün daha sonra soruşturma kapsamında Ankara'ya götürüleceği belirtildi. Albay Türk'ün evinde yapılan aramada Türk'e ait dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar kasası ile görev sürecinde biriktirdiği bazı evraklar incelendi. Aramalar, polis tarafından da kamera ve fotoğraf çekilerek kayıt altına alındı. Türk'ün bilgisayarlarının kopyası alınarak bazı evraklara da polis tarafından el konuldu.

ASKER SELAMI VERDİ

Emekli albay Ali Can Türk, gazetecilerin "Bir şey söylemek ister misiniz?" demesi üzerine "Merhaba, merhaba, merhaba diyeceğim. Başka bir şey demiyeceğim" diye konuştu.

Türk, hastaneden çıkarkense gazetecilere doğru asker selamı verdi ve "Bu bir sancılı süreç. Geçecek" dedi. Türk'ün daha sonra Ankara'ya götürüldüğü belirtildi.

"Doğu ve Güneydoğu'da Faili Meçhul Cinayetler ve Gerçekler" adlı bir kitabı da olan emekli albay Ali Can Türk'ün, psikolojik harekat konusunda uzman olduğu kaydedildi.

EMEKLİ HAVA ASTSUBAY TARIK YELKENCİ GÖZALTINDA

Çanakkale'de gözaltına alınan emekli Hava Astsubay Tarık Yelkenci de Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Esenler mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde oturan emekli Hava Astsubay Tarık Yelkenci'ye ait evde Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı. 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan 5 saatlik arama sona erdi. Gözaltına alınan Yelkenci ile birlikte el konulan dosya ve klasörler de Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

ŞAHİNTÜRK EVDE YOKTU, GELİP TESLİM OLDU

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan Milli Güvenlik Akademisi'nin eski komutanı Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk'ün, Niğde'nin Altunhisar ilçesindeki bağ evinde de arama yapıldı.

Cumhuriyet Savcısı, polis ve jandarma sabah saatlerinde Altunhisar ilçesinin İstiklal Caddesi'ndeki bağ evine geldi. Evde kimse olmadığı için kapıyı çilingir aracılığıyla açtıran görevliler, bahçeye girdi. Ardından da açık bırakılan pencereden, çatısında Türk Bayrağı çekili olan 2 katlı binaya giren görevliler, içeride buldukları anahtarla giriş kapısını açtı. Cumhuriyet Savcısı ve polis, evde yaklaşık 1 saat arama yaparken çevrede de güvenlik önlemi alındı.

Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk'ün bulunmadığı evde yapılan aramanın ardından tutanak düzenlendi.

Şahintürk ise avukatıyla birlikte Niğde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği'ne şahsi aracıyla saat 17:45'te gelerek teslim oldu. Hastanede muayene edilen Şahintürk, ardından yeniden Terörle Mücadele Amirliği'ne getirildi.

31 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Gazetecilerle açıklamada bulunan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başka

Emekli Org. Çevik Bir Gözaltına Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Emekli Org. Çevik Bir Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement