Erdek'in 2 Köyüne Kuduz Karantinası - Son Dakika
Güncel

Erdek'in 2 Köyüne Kuduz Karantinası

Erdek\'in 2 Köyüne Kuduz Karantinası

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Çakılca ve Kestanelik köylerinde telef olan 7 büyükbaş hayvanın, kuduzdan öldükleri belirlendi.

14.06.2013 17:17

Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Çakılca ve Kestanelik köylerinde telef olan 7 büyükbaş hayvanın, kuduzdan öldükleri belirlendi. Kaymakamlık, karantina altına alınan 3 köye 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışını yasakladı. Erdek ve Bandırma'da 6 kişiye kuduz aşısı yapıldığı öğrenildi.

Erdek'e bağlı Çakılca ve Kestanelik köylerinde Hayrettin Bozoğlu ve Recep Kasapoğlu'na ait toplam 7 büyükbaş hayvanın ölümünden şüphelenen Kaymakamlık, bu hayvanlardan alınan numuneleri incelemesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, İstanbul Pendik'te bulunan Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderdi. Yapılan inceleme sonucu hayvanların kuduz nedeniyle telef oldukları ortaya çıktı.

Bunun üzerinde Erdek Kaymakamlığı, karantina altına alınan Çakılca ve Kestanelik köylerinde 1500 hayvanı kuduza karşı aşıladı.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığı bu köylerde yaşayan 6 kişiye kuduz aşısı vurulduğunu açıkladı. - Balıkesir/ Erdek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdek'in 2 Köyüne Kuduz Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement