Ergenekon Davasındaki Tahliyeler - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasındaki Tahliyeler

Ergenekon Davasındaki Tahliyeler

TGF Genel Başkanı Sertel: "Meslektaşımız Tuncay Özkan’ın tahliyesi hepimizi sevindirmiştir.

10.03.2014 17:36

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, "Ergenekon" davası hükümlü sanıklarından gazeteci yazar Tuncay Özkan'ın cezaevinden tahliyesinden sevinç duyduklarını ifade ederek, bu sevinçlerinin cezaevindeki diğer gazetecilerin tahliyesiyle sürmesini istediklerini bildirdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde de başkanlık görevinde bulunan Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, bin 994 gündür tutuklu bulunan Özkan'ın tahliye edilmesinin, basın camiasında sevinç yarattığını belirtti.

Basın camiası olarak, başta Hikmet Çiçek, Turhan Özlü, Deniz Yıldırım, Merdan Yanardağ gibi diğer tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılmasını beklediklerini dile getiren Sertel, şunları kaydetti:

"Silivri zindanlarında 5 yıldan fazla süredir tutuklu olan meslektaşımız Tuncay Özkan'ın tahliyesi hepimizi sevindirmiştir. Bu sevincimizin sürmesini istiyoruz. Halkın ve bir avuç dirençli meslektaşımızın gücü onları oradan çıkardı. Yağmura, soğuğa, yapılan saldırılara, atılan gazlara, plastik mermilere, vurulan coplara aldırmadan 5-6 yıl boyunca Silivri'ye giderek onlara destek veren, yaratılmaya çalışılan 'korku imparatorluğunu' yıkan halkımıza ve bu mücadeleye katkı koyan meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eli silah tutanlar, cinayete karışanlar hariç tamamının serbest bırakılması lazım." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasındaki Tahliyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement