Doğan Güreş'e Son Veda - Son Dakika
Güncel

Doğan Güreş'e Son Veda

Doğan Güreş\'e Son Veda

Doğan Güreş için Genelkurmay Karargahında cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına eski Başbakan Tansu Çiller de katıldı.

16.10.2014 13:03  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 88 yaşında vefat eden 21. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Doğan Güreş için Genelkurmay Karargahında cenaze töreni düzenlendi.

Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Güreş'in ailesi, siyasiler askeri erkan katıldı.

TANSU ÇİLLER, TÖRENE KATILDI

Cenazeye bir dönem Güreş'e en yakın isimlerden olan eski Başbakan Tansu Çiller de katıldı. Çiller, "Türkiye vatansever bir evladını kaybetti." dedi.


(Eski Genelkurmay Başkanı Güreş, "Çiller tak diye söyler ben şak diye yaparım" sözleriyle akıllarda yer etmişti.)

GATA'dan alınan Güreş'in naaşı polis eskortu eşliğinde Genelkurmay Karargahına getirildi. Burada cenaze arabasından alınan naaş, askerlerin omuzunda çiçeklerin bulunduğu katafalka taşındı. Bu sırada törene katılan general, subay ve astsubaylar selam durdu. Cenazenin önündeki iki subay ise Güreş'in fotoğrafı ve madalyalarını taşıdı.

SAYGI GEÇİŞİNİ İLK OLARAK EŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cenazenin katafalka alınmasının ardından Güreş için saygı duruşunda bulunuldu. Emekli orgeneral Doğan Güreş'in özgeçmişinin okunmasının ardından, naaşın önünden saygı geçişi gerçekleştirildi. Saygı geçişini ilk olarak Güreş'in eşi Efser Güreş yaptı. Saygı geçişini tekerlekli sandalyede yapan Efser Güreş'in bu esnada gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Aile üyelerinin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler saygı geçişinde bulundu.

Komutanların eşleriyle naaşın önünden geçmelerinin ardından, törene katılan generaller, subaylar, astsubaylar ve sivil memurlar saygı geçişinde bulundu.

Saygı geçişi sonrası askerler tarafından askeri cenaze arabasına alınan naaş, Genelkurmay Karargahından selamlanarak uğurlandı.

KOCATEPE CAMİSİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Naaş askeri cenaze aracıyla cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisine götürülürken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Güreş'in yakınlarına başsağlığı diledi.

ÖZKÖK VE KOŞANER DE CENAZEDEYDİ

Törene, Güreş'in yakınlarının yanı sıra Eski Genelkurmay Başkanları Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve Emekli Orgeneral Işık Koşaner ile çok sayıda emekli subay katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğan Güreş'e Son Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • mardinli: Binlerce faili meçhulun hesabı öte tarafta sorulacaktır sana. . Hepsi tek tek yakana yapışacaktır. . . . ! 6 18 Yanıtla
  • AHMET DEMİRCAN: ALLAH RAHMET EYLESİN KOMUTANIM MEKANIN CENNET OLSUN AMİN 16 6 Yanıtla
  • heee: yeryüzünden bir katil daha eksildi 6 14 Yanıtla
  • adanalı: ülkesini seven paşaydı allah rahmet eylesin hemşehrime 11 4 Yanıtla
  • vatandas: aaaaaaaaaaaa Bu oldumu hani sen olmezdin insanlara sivri sinek gozuyle bakiyordun bekleyin azkaldi gelicem once burdaki isimi bitiriyim. tansununda ici yuzune yansimis. 6 7 Yanıtla
  • çocuk katili: Öldürülen bebekler ve çocuklar seni ahiret mahkemesinde bekliyor hesap günü geldi 6 4 Yanıtla
  • SADIK: hükümetten kimse yokmuş mu yazık ya size 4 5 Yanıtla
  • ali: kaddafide tansuyu cok sevrdi ayni dogan afendi gibi:)) 4 4 Yanıtla
  • ali: basta kaddafi tansuya kilolarca altin veriyordu tek gecelik karsiliginda:) herkes tansuyu sevrdi pasa bir dedigini iki ettmezdi tak vede sak. . . . . . 2 5 Yanıtla
  • Hoopdedikse: Abi benim yazdıklarım nerede. ? 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement