Fas'dan Gazze'ye Sert Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Fas'dan Gazze'ye Sert Tepki

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

Fas Dışişleri Bakanı Burita, Gazze'deki durumu eleştirerek sert eylem gerekliliğini vurguladı.

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, Gazze Şeridi'nde yaşananların, İsrail saldırganlığına karşı sert tavır alınmasını gerektirdiğini söyledi.

Burita, başkent Rabat'ta düzenlenen "Avrupa- Akdeniz İlişkilerinin Geleceği" konulu toplantının açılışında konuştu.

Gazze'de yaşananların Akdeniz-Avrupa ilişkilerini sorgulattığını belirten Burita, "Gazze Şeridi'nde yaşananlar, İsrail saldırganlığına karşı sert tavır alınmasını gerektiriyor." şeklinde konuştu.

Burita, Avrupa-Akdeniz ilişkiler alanının yeniden çizilmesine acil ihtiyaç olduğunu kaydederek, retorikten ziyade gerçek eylemlere dayanan bir Avrupa-Akdeniz alanına ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Burita, şunları söyledi:

"Krizleri yönetme gücü olmaması nedeniyle siyasi ve coğrafi parçalanmayı gidermek ve diyaloğu teşvik etmek için ortak çabalara ihtiyaç var. Maalesef Gazze'de bir kriz var ve henüz net çözümler bulamadık."

Kaynak: AA