Fatih Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulları Yöneticileri Toplantısı'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Fatih Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulları Yöneticileri Toplantısı'na Ev Sahipliği Yaptı

Fatih Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulları Yöneticileri Toplantısı\'na Ev Sahipliği Yaptı

Fatih Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulları Yöneticileri Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

25.10.2013 14:38

Fatih Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulları Yöneticileri Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Fatih Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, yabancı diller yüksek okulları yöneticileri İngilizce dil eğitiminde yaşanan sorunları ve çözümleri ele almak için bu yıl 7.'si düzenlenen "Yabancı Diller Yüksek Okulları Yöneticileri Toplantısı" nda Fatih Ünuversitesi'nde bir araya geldi.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen yöneticilerin katıldığı toplantıda yönerge ve yönetmelikler, müfredat, öğretimde yaklaşım ve yeni modeller tartışıldı.

Toplantıya 80 farklı üniversiteden çok sayıda yöneticiyle birlikte Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar, Yükseköğretim Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu Başkanı Mehmet Durman ve Gazeteci - Yazar Abbas Güçlü de katıldı.

Toplantıda söz alan Buzpınar, Türkiye'nin yükseköğretim alanında birçok gelişmeye ihtiyacı olduğunun altını çizerek, asıl problemin kalite, muhteva ve değerler olduğunu ifade etti.

Yabancı dil eğitimi alanında dünyaya entegre olunması gerektiğinin altını çizen Buzpınar, Türkiye'de şu an da 44 bin yabancı öğrenci olduğunu ve her geçen gün bu sayının arttığını bildirdi.

Türkiye'nin yükseköğretimde dünyaya uyum sağlamak zorunda olduğunu dile getiren Buzpınar, yükseköğretim kurumlarının kalite problemi olduğundan bu tür çözüm odaklı toplantılarla bu sorunun acilen çözüme kavuşturulmasının gerekli olduğuna dikkati çekti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fatih Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulları Yöneticileri Toplantısı'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement