Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın savunmaları tamamlandı.
Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan dokuzuncu duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu, 38'i tutuklu 81 sanık hazır bulundu.
Tutuksuz yargılanan sanıklardan uzman erbaş Tayfun Karaman, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, kanunsuz hiçbir emri yerine getirmediğini ileri sürdü.
Darbe girişimi akşamı KOKTOD listesinde araç şoförü olarak yazıldığını ifade eden Karaman, kışladan çıkış yapmadan önce araçların yakıt ikmali yapılması emri ile benzinlik bölgesine geçtiklerini belirtti.
Araca yakıt aldığı sırada tanker sürücüsü ile tartıştığını aktaran Karaman, mazot pompasını bırakarak yakıt ikmal sırasından çıktığını kaydetti.
Araca yakıt ikmali yapmadan KOKTOD planı kapsamında İstanbul'a intikal emri ile konvoyla birlikte kışladan çıktığını öne süren Karaman, "Her sürücü kendi aracının sevk ve idaresinden, yakıt ikmalinden sorumludur. O gece yakıt ikmali sırasında bir tartışma yaşandı. Kışladan çıkış öncesinde araçlarımıza yakıt ikmali için benzinlik bölgesine geçtik. Burada bir araç sürücüsü aracının başında değilken ben yardımcı olmak istedim. Bu sırada yakıt tankeri sürücüsü ile bir tartışma yaşadık. Ben mazot pompasına yarım bastığım için bana hakaretlerde bulunarak pompayı patlatacağımı belirtti. Ben de sinirlenerek pompayı yere fırlattım. Bu benim görevim değil, tanker sorumlusunun görevidir. Yakıt ikmali yapmadan sıradan çıktım ve daha sonra kışladan çıktık." diye konuştu.
Karaman'ın ifade verdiği sırada tutuklu bulunan eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan, salonda bulunan basın mensuplarına gülümseyerek not almaları konusunda işaret etti.
Dokuz gün süren duruşmada, 49 sanığın ardından 32 sanığın da savunmaları alındı.
Mahkeme Başkanı İzzet Koçer, sanık ve avukat savunmalarının tamamlandığını bildirdi.
Koçer, duruşmaya 8 Mart Çarşamba günü devam edileceğini belirtti.
İddianame
İddianamede sanıkların, "TBMM'yi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçlarından ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
Son Dakika › Güncel › Fetö'nün 15 Temmuz Darbe Girişimi Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?