Sakarya il genelinde yapılan çalışmalar sonucunda FETÖ/PDY'ye ait çok sayıda kitap, dergi, bilgisayar, cep telefonu ve 4 adet 1 dolar bulundu. Aralarında bir çocuğun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, jandarma ekipleri Hendek ilçesi Hamitli Mahallesi TEM otoyolu kenarındaki boş arazide poşet içerisinde FETÖ/PDY'ye ait 18 kitap ve dergi ele geçirdi.
Erenler ilçesi Kayalarmemduhiye Mahallesinde dere yatağında FETÖ/PDY'ye ait naylon poşet içerisinde suya atılmış vaziyette 121 kitap ve 279 dergi ele geçirildi.
Kitapları bırakanların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Akyazı ilçesi Kuzuluk Mahallesinde FETÖ/PDY'ye üye oldukları bildirilen H.C (41), M.O (45), Ö.M (36), E.M (35), S.D (43), H.K (30) ve M.A (43) gözaltına alındı. Jandarma M.S'yi (55) arama çalışmalarına devam ediyor.
Pamukova ilçesi Eğriçam Mahallesinde ise alınan bir istihbarat sonucu FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla M.Ü., M.Ö. (51), R.K. (46), T.K. (34) ve C.K'nın (68) evinde yapılan aramada 2 masaüstü bilgisayar, bir diz üstü bilgisayar, 5 cep telefonu ve örgüt lideri Fethullah Gülen'e ait bir kitap ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alındı.
Kaynarca ilçesi Kulaklı Mahallesinde de FETÖ üyesi A.K. (42), M.N. (27), A.S.K'nın (15) evinde yapılan aramada 4 adet bir dolar, bir kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 14 mermi, bir av tüfeği, 3 av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Son Dakika › Güncel › Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.