Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda İzmirli, demokrasi nöbeti için meydanları doldurmaya devam etti.

26.07.2016 00:33

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda İzmirli, demokrasi nöbeti için meydanları doldurmaya devam etti.

Demokrasi nöbetinin İzmir'deki adresi olan Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlarla protesto etti.

Meydanda "darbeye hayır", "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" pankartları açıldı, tekbir getirildi.

Coşkulu kalabalık, çalınan "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarına, Onuncu Yıl Marşı'na cep telefonlarının ışığını yakarak ve meşalelerle eşlik etti.

Valilik önündeki platformdan İzmirlileri selamlayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, demokrasi nöbetine katılanların sayısının, her geçen gün arttığını vurguladı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri de platformdan meydandakileri selamladı.

Alanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları açıldı, Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletildi, zeybek ekibi gösteri sundu. İzmirliler saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı, ardından Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Demokrasi nöbeti "engel" tanımadı

Bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeyle hareket edebilen 62 yaşındaki Yakup Zorlu, AA muhabirine, demokrasi nöbetini ilk günden beri tuttuğunu söyledi.

Güzelbahçe ilçesinde yaşadığını, belediye otobüsü ile yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Konak'a ulaşabildiğini belirten Zorlu, vatanı için seve seve canını verebileceğini, bedensel engelinin de demokrasi nöbeti için engel teşkil etmediğini ifade etti. Zorlu, "Darbeler memleketi geri götürür. Bunu bildiğim için, darbeye hayır demek için demokrasi nöbetine devam. Demokrasi için, bu ülke için canım feda." dedi.

Kıbrıs Gazisi 64 yaşındaki Şerif Kaya da nöbet için Kemalpaşa ilçesinden geldiğini, ilk günden beri her akşam nöbet tuttuğunu vurguladı. Demokrasi nöbetinin "vatani görev" olduğunu söyleyen Kaya, "Vatanı kurtarmak için buradayım. Bu yaşımda bile bu vatan için savaşmaya hazırım." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement