Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yürüyüş görüntüleri Gurbetçi İsmail Şentürk ve Serkan Uğur ile röportajlar Alandan detaylar Halk müziği sanatçısı ve Nogay Marşı'nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov'ın seslendirdiği türkülerden görüntüler Uşak'ta meydanları dolduran binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip demokrasi nöbeti tutmayı sürdürdü.

29.07.2016 06:05

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yürüyüş görüntüleri

Gurbetçi İsmail Şentürk ve Serkan Uğur ile röportajlar

Alandan detaylar

Halk müziği sanatçısı ve Nogay Marşı'nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov'ın seslendirdiği türkülerden görüntüler

Uşak'ta meydanları dolduran binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip demokrasi nöbeti tutmayı sürdürdü.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağını da taşıyan grup mehteran takımı eşliğinde İsmet Paşa Caddesi'nden geçerek kent meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından mehter takımı tarafından gösteri sunuldu.

Başkan Cahan, burada her yaştan vatandaşın günlerdir geç saatlere kadar demokrasi nöbeti için meydanlarda olduğunu ve ikinci bir emre kadar meydanları terk etmeyeceklerini söyledi.

Demokrasi nöbetine destek vermek için alana gelen halk müziği sanatçısı ve Nogay Marşı'nın bestecisi Arslanbek Sultanbekov sahne alarak ünlü "Dombıra" türküsünü seslendirdi.

Sultanbekov, " Türkiye'de yaşanan olay karşısında bizler de çok üzüldük, umarım bundan sonra Türkiye böyle bir olay yaşamaz." dedi.

Meydandaki demokrasi nöbetine ailesiyle birlikte katılan gurbetçi İsmail Şentürk Türkiye'ye geldikleri günden bu yana ara vermeden meydanlarda olduklarını ifade ederek, "Darbe girişiminin olduğunu Almanya'da öğrendim. İlk duyduğumda buna inanamadım. Bu yüzyılda böyle birşey yaşanması olacak gibi değildi. Avrupa'da bu olay karşısında tepkimizi gösterdik. Buraya geldiğimizde ise tepkimize ara vermeden devam ediyoruz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın, insan şu topluluğu görünce çok gurur duyuyor. İnsanlarımız bu konuda çok hassas ve duyarlı davrandılar onlardan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Eşiyle birlikte meydanda bulunan Serkan Uğur ise Türkiye Cumhuriyetinin ekmeğini yiyen, devletin silahını halkına yönelten alçaklara, şerefsizlere tepki göstermek için meydanda olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız dışarı çıkın dediğinden bu yana kent meydanındayız. Çocukları evde uyuttuktan sonra meydana geliyoruz. Bu meydan 15 Temmuz'dan bu yana hiç boş kalmadı. Vatandaşlarımız çok duyarlı, hepsine teşekkür ediyorum. Vatanımızı savunmak adına, Cumhurbaşkanımız bırakın diyene kadar nöbeti bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement