Filistin Büyükelçisi Maarouf: "(Davos) Türkiye'nin Tavrı Değişmiştir" - Son Dakika
Güncel

Filistin Büyükelçisi Maarouf: "(Davos) Türkiye'nin Tavrı Değişmiştir"

Filistin Büyükelçisi Maarouf: "(Davos) Türkiye\'nin Tavrı Değişmiştir"

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Davos ile Türkiye'nin tavrının değiştiğini belirterek, "Bir önceki eski Türkiye'nin tavrı var ve yeni Türkiye'nin tavrı var" dedi.

16.03.2013 16:32

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Davos ile Türkiye'nin tavrının değiştiğini belirterek, "Bir önceki eski Türkiye'nin tavrı var ve yeni Türkiye'nin tavrı var" dedi.

Malatya'da AK Parti Kadın Kolları ve Asım'ın Nesli Derneği tarafından düzenlenen "Ümmetin Özgürlük Çığlığı: Ortadoğu'da Neler Oluyor" adlı panele konuşmacı olarak Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf ve gazeteci Adem Özköse katıldı. AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Müslüman olmasalar bile zulme haksızlığa uğrayan herkesin yanında duran, mazlumları destekleyen ve savunan bir hükümetin mensupları olduklarını belirterek, "Başkanımızın Recep Tayip Erdoğan'ın ifadesiyle Suriye'de yaşananları insanlık dışı olaylar olarak değerlendiriyoruz" dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, "Ahlaki olarak sürekli kendi şahsi çıkarlarımızın dışında mazlumların yanında olmayı şiar bilmiş bir hükümetin mensupları olmaktan, bir partinin mensupları olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Filistin'de, Suriye'de kadınlarımıza, çocuklarımıza yapılan zulümler aşikar. Özelikle İsrail hükümetinin karşısında dimdik ayakta duran, mücadelesini veren kadın kardeşlerimizi saygıyla anıyoruz. Onlar imtihanları olan bu durumu canları pahasına kazanmak için savaşıyorlar. Peki, biz ne yapıyoruz? Bizim Türkiye'deki Müslümanlar ne yazık ki rahatlar, dünyevilik, onun evi varsa benim de olsun, benimki biraz iyisi olsun. Oturduğumuz evlerin semtleriyle, evimizdeki odaların sayılarıyla, giydiğimiz kıyafetlerin markalarıyla yarış halindeler. Tabi dünyevi nimetlerden istifade etmek, faydalanmak hepimizin hakkı. Ama bunları yaparken onların dertleriyle dertlenmek boynumuzun borcu" şeklinde konuştu.

Filistin'in tarihsel süreci hakkında bilgi veren Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf ise, "Dünyada biliyoruz ki Filistin halkının güçlü bir şekilde yanında duran, savunan Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmuştur. Bana bir soru sordular, 'Davos'tan yani 'one minut'ten önceki Filistin halkının tavrı ve Davos'tan sonraki tavrı değişti mi?' Ben diyorum ki, bizim tavrımız asla Türkiye'ye karşı değişmemiştir. Ancak Türkiye'nin tavrı değişmiştir. Bir önceki eski Türkiye'nin tavrı var ve yeni Türkiye'nin tavrı var" diye konuştu.

Kanalboyu'ndaki HEM Salonu'nda gerçekleştirilen panele AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay ve Selim Pilten, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Filistin Büyükelçisi Maarouf: '(Davos) Türkiye'nin Tavrı Değişmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement