Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, ulusal mutabakatın sağlanması için yakın zamanda önemli kararlar alacaklarını söyledi.
Askeri eğitimi başarıyla tamamlayarak güvenlik güçlerine katılan mezunlar için düzenlenen törende konuşan Heniye, "Her zaman ulusal mutabakattan yana olduk. 2014 yılında Filistin'deki parçalanmışlığın sona ermesi ve Gazze ile Batı Şeria arasında mutabakatın sağlanması adına önemli kararlar alacağız. Amerika'nın Filistin meselesini tasfiye etmeyi hedefleyen projelerinin oluşturduğu ortamda bu mutabakat, mutlak suretle gerçekleştirilmelidir" dedi.
Alınacak kararlar hakkında ayrıntılı bilgi vermeyen Heniye, Batı Şeria'daki Fetih Hareketi'ne "bu iyiniyetli adıma karşılık vermesi" çağrısında bulundu.
Son dönemde, görevinden alınan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye " Hamas'la suç amaçlı işbirliği yapma" suçlanmasına da değinen Heniye, "Hamas'ın Arap ülkeleriyle ilişkisi her zaman güçlü olmuştur. Bazı ülkelerde yaşanan değişimler Hamas'la ilişkileri etkilemiş olsa da ne Arap kardeşlerimiz bizden ne de biz onlardan vazgeçebiliriz" ifadesini kullandı. - Gazze
Son Dakika › Güncel › Filistin'de Ulusal Mutabakat - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.