Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti, Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti, Mersin'de

Finlandiya\'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti, Mersin\'de

Vaskunlahti: "Yatırıma dönük araştırma yapmak ve Mersin’deki fırsatları yerinde görmek için buraya geldik"

06.06.2014 15:55

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, yatırım olanaklarını araştırmak için Mersin'e geldi.

Vaskunlahti, beraberindeki Adana, Mersin ve Hatay Fahri Konsolosu, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Mersin'in ekonomi, tarım ve dış ticaret gibi konularda Türkiye'nin önemli şehirleri arasında yer aldığını belirtti.

Kentin geçen yıl gerçekleştirdiği dış ticaret rakamının 25 milyar dolar olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Mersin Limanı da İstanbul'dan sonra Türkiye'nin işlem hacmi açısından ikinci, Doğu Akdeniz'in ise en büyük limanı. Özellikle üçüncü dünya ülkelerine dönük ticaret hacmindeki artış ile kenti, uluslararası ticaret merkezi haline getiriyor. Ortadoğu, Irak, Kuzey Irak ve Asya'nın birçok noktasına Mersin Limanı aracılığıyla ithalat, ihracat gerçekleştiriyor" dedi.

Güzeloğlu, Finlandiya'nın dış ticaret adına bu pazarlara açılması ve lojistik olarak ticaret gerçekleştirmesi için Mersin Limanı'nın stratejik partner ve doğru adres olduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Vaskunlahti de 2 yıldır Türkiye'de görev yaptığını ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mersin'de büyük ekonomik potansiyel bulunduğunu ve bu kentle yapılacak işbirliğini önemsediklerini belirten Vaskunlahti, "Yatırıma dönük araştırma yapmak ve Mersin'deki fırsatları yerinde görmek için buraya geldik. Aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Bilimleri Enstitüsü'nü de ziyaret edeceğiz. Tabi ki limanı da gezeceğiz" diye konuştu.

Vaskunlahti daha sonra Erdemli ilçesindeki Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Ahmet Kıdeyş'i ziyaret etti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement