Dursun Özbek: Kotayı Aşmışız, Transfer Bitti - Son Dakika
Güncel

Dursun Özbek: Kotayı Aşmışız, Transfer Bitti

Dursun Özbek: Kotayı Aşmışız, Transfer Bitti

UEFA'dan gelen ihtar sonrası Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "2014 yılında UEFA ile yaptığımız anlaşma gereği kotayı aşmışız. Transferi bu nedenle durduruyoruz." dedi.

28.01.2016 14:04  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önce Denizli ardından Dursun Özbek, Galatasaray'da transfer döneminin son bulduğunu açıkladı. Mustafa Denizli, sarı-kırmızılıların bugünkü antrenmanı sonrası UEFA'dan gelen haberler doğrultusunda olası transferlerin askıya alındığını söyledi. Konuya dair bir açıklama da başkan Dursun Özbek'ten geldi.

BURAK YILMAZ KONUSU

Futbolun Zirvesi adlı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özbek, "Şu ana kadar Burak Yılmaz ile bana mesaj, mektup ya da teklif gelmedi. Hepsi söylenti. Hiçbir teklif almadık. Burak bizim önemli futbolcumuz, ondan kurtulmaya çalışıyoruz gibi gösteriyorlar. Kariyeri için iyi teklif alırsa git derim" dedi.

TRANSFERDE SON DURUM

Sarı kırmızılı ekibin transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Özbek, "2014 yılında UEFA ile yaptığımız anlaşma gereği kotayı aşmışız. Transferi bu nedenle durduruyoruz. UEFA harcamalarımızı 2014 anlaşmasına uyarlamamızı ve 10 milyon Euro'dan fazla zarar etmememizi istiyor" ifadelerini kullandı.

DURSUN ÖZBEK, 'FUTBOL ZİRVESİ' TOPLATISINDA KONUŞTU

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "İleriye dönük bir organizasyon. Dünyada futbol ekonomisi, 50 yıldan bu yana görüyorum ki bu kadar hızlı büyüyen ve gelişen ekonomi yoktur herhalde. Türkiye UEFA'daki yerini bir kez daha anlamaktadır. Biz UEFA'da büyük yarış veriyoruz. Sıkletler aynı değil. Ağır sıklet ve tüy sıklet gibi duruyoruz Premİer Lig"le bır takımla eşleştiğimiz zaman. Bu ancak bir yönetim disiplini ile birlikte yöneltilebilir. Kulüpler Birliği Süper Lig A.Ş.'nin getireceği faydalar büyük. Ama bu doğru orantılı olmalı. Pasta büyüyecek şüphesiz. Premier Lig'le aynı kulvarda olmamız lazım. Seyir zevki daha yukarlara taşınması lazım. Elbette kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Burada işibirliği, herbirimizin bir rolü olduğunu unutmamamız lazım. Bütçesi en düşük takım bile bu Süper Lig A.Ş.'nin bir parçası olduğunu bilmeli. Bu organizasyona inanıyorum ve güveniyorum. Finansal manada Fikret Orman durumu özetledi. Para kolay bulunuyor. Fonlar, bankalar ve kolay bulunan parayı iyi yönetirseniz kulübü finansal açısından iyi yönetirsiniz. Bunu iyi yapmadığınız zaman takılıp düşersiniz. Kulübüme bu disiplini getirmek için çalışıyorum. Kulübe geçmişteki sorun nedeniyle futbol aktivitelerini tam manasıyla yerine getiremiyorsunuz. Alman konuşmacı mağaza zincirindeki dönen parayı 50 milyon Euro'dan bahsetti. Bizdeki oranı değerlendirdiğiniz zaman, aradaki uçurumu tahmin edebilir misiniz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dursun Özbek: Kotayı Aşmışız, Transfer Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mehmet Cin: GALATASARAY elimde bir sürü gayrimenkul var bunları işleyerek veya satarak bir çözüm olur bence . 12 1 Yanıtla
  • Son nokta: Transfer yasagi gelir en kotu seneye uefaya gitsen ne olur bu topcularla kriz bunun sucu degil ama durust konusmayip taraftari sinirlendirriyo transfer yapacaz deyip burak olcan bonuslarla yilda 3.5 milyon euro kazaniyo sat bunlari maliyetlerinden de kurtul al yetenekli forvet kanat kapat transferi 12 0 Yanıtla
  • aslan: hano ne transferi yapıldı lan 3 2 Yanıtla

Advertisement