Galatasaray Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Maçının Ardından

Galatasaray Maçının Ardından

Beşiktaş TEKNİK DİREKTÖRÜ AYBABA.

27.08.2012 08:03

Beşiktaş TEKNİK DİREKTÖRÜ AYBABA: "HER ŞEYİ İYİ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ANDA HAKEM KARARLARI CANIMIZI ACITTI"

"NECATİ GÜNDEMİMİZDE YOK"

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ TERİM: "YENEMEDİĞİMİZ İÇİN YENİLMEMEK YİNE DE İYİ. SEVİNMİYORUM AMA İYİ DİYORUM"

"KAKA DÜNYANIN EN İYİ OYUNCULARINDAN BİRİ, GELMESİNİ KİM İSTEMEZ AMA SÜREKLİ TRANSFER HABERLERİ RAHATSIZ EDER. BURADA BİR TAKIM VAR, ONA KONSANTRE OLMALIYIZ"

"BURAK'IN PENALTI POZİSYONUNU GÖRMEDİM"

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, hakemlerin yönetiminden şikayetçi olarak, şunları söyledi:

"Her şeyi iyi yaptığımızı düşündüğümüz anda hakem kararları bizi acıttı. Lütfen bu arkadaşlar dikkatli olsun, bu camianın kaderiyle

oynamasınlar. Bu camianın canını bu kadar incitmesinler. Penaltı olmadığını herkes gördü. Görüntüler var, tekrarlar var."

Aybaba, oyuna planladıkları gibi başlamadıklarını ve rakibe çok geniş alan bıraktıklarını vurgulayarak, "Savunmamızın arkasına atılan her topta rakip pozisyon buldu. Ancak ikinci yarıda tamamen farklı bir düşünce ve istek vardı. Bizim takım biraz daha maçı istedi ve iyi şeyler yaptık. Holosko'yu, Hakan'ın ters ayağına koşturup pozisyon bulmak istiyorduk. Toraman'ı sigorta gibi tutmayı planladık. Orta alanda Veli ile biraz daha öne çıkıp Selçuk'u rahatsız etmek istedik. İlk yarıda bunları yapamadık ancak ikinci yarıda düzelttik" dedi.

Samet Aybaba, oyuncularını gösterdikleri mücadele nedeniyle kutladığını ifade ederek, "Diğer takımlarla ilgili eleştiri yapılmazken Beşiktaş herkesin gündeminde. Herkes her şeyi bildiği halde, devamlı Beşiktaş eleştiriliyor. Sonuçta futbolcularımız, taraftarlarımız, biz geriliyoruz. Futbol takımının yapması gereken ne varsa yapmaya çalışacağız. Bu tempoyu yükseltmeye çalışacağız. İlerleyen haftalarda savunmada daha az hata yapacağız" şeklinde konuştu.

Aybaba, Ricardo Quaresma ile ilgili bir soruya, "Bir camiayı, koskoca Beşiktaş Kulübü'nü bir oyuncuyla bağdaştırmak ne kadar yakışır insanlara. Firma, marka Beşiktaş'tır. Bizler gelip geçiciyiz. Biz bu camia için buraya geldik. Enerjimizi böyle tüketmeyin. Yararlı olacağını düşünüyorsak kadroya alırız, yoksa almayız. Başka şeyleri tartışın. Galatasaray'ın 2. golünde eliyle aldı mı almadı mı? Penaltı var mı yok mu? Fernandes'in bugün ne kadar istekli olduğunu, Veli'nin çalışkanlığını tartışalım. Yani futbol tartışalım" yanıtını verdi.

Necati Ateş'in transfer listelerinde olup olmadığı sorusu üzerine de Aybaba, "Necati gündemimizde yok. Her hafta 10 futbolcu alıyoruz. Anlam veremedim" dedi.

Samet Aybaba, maçın ikinci yarısında sakatlanan Mustafa Pektemek'in durumunun ciddi olabileceğini söyledi.

Pektemek'in sakatlığına üzüldüğünü ifade eden Aybaba, "MR'a gitti. Ön çapraz bağlarında kopma olabilir" diye konuştu.

Beşiktaş'ın 2 golünü atan Filip Holosko da, "Öncelikle takıma geri dönmek beni mutlu eden bir durum. Mayıs'tan beri ilk resmi maçımı yaptığımı belirteyim. Daha iyi bir geri dönüş olamazdı.. İki golle geri dönmek beni gerçekten çok mutlu etti. Ama galip gelememek de üzdü. Bu kadar kendimizi feda ettiğimiz bir maçta var olmadığını düşündüğümüz bir penaltıyla maçın berabere bitmesi bizi gerçekten çok üzdü" diye konuştu.

Holosko, takım arkadaşı Mustafa Pektemek'in sakatlığıyla ilgili de, "Mustafa Pektemek için, ne kadar zor bir sakatlık olduğunu biliyorum. Ona her zaman için destek vereceğiz" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın Alman oyuncusu Roberto Hilbert, 1 puan aldıkları için üzgün olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Maça iyi başlamadık. Rakibin, savunmanın arkasına uzun toplar atacağını tahmin ettik. Elmander ve Umut'un koşu yapacaklarını biliyorduk. Orta alanda Selçuk ve Melo'ya doğru şekilde baskı yapmadık. Bu nedenle ilk başlarda biraz sıkıntı yaşadık. Ancak ikinci yarı iyi oynadık. 1 puan kazandığımız için üzgünüz, çünkü 3 puan almak isterdik. "

Olcay Şahan da karşılaşmanın ilk dakikalarında zorlandıklarını belirterek, "Ama daha sonra iyi oynamaya başladık. İkinci yarı mükemmel oynadık. İkinci yarı oynadığımız futbolla, 2 puan kaybettik diye düşünüyorum. 3 puanı hak etmiştik. Gelecek maçlara bakıyoruz" dedi.

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ TERİM: "

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise maça çok iyi başladıklarını ve inanılmaz pozisyonlar kaçırdıklarını belirterek, "Ancak golü kendi kalemize attık. İlk yarıdaki oyundan memnunum. Kendi oyunumuzun önemli bir bölümünü sahaya yansıttık ama ikinci yarı için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Maçın bizim için en önemli faktörü, yapılan hatalardı. En kritik anlarda, kendi kalemize gol attık. Komik, basit kelimeleri ifade etmiyor ama gereksiz, lüzumsuz, hiç alakası yokken goller yemek kötü bir şey. Altından kalkmak da kolay değil. Bol gollü olduğu için güzel bir maç oldu ama ikinci yarıda, ilk yarıda yaptıklarımızı pek yapamadık. Sonuçta bazen 3 puanı çok istersiniz ama olmaz. 3-3'ten sonra 4. golü aradık olmadı. Bazen 1 puan doğru yerde doğru puandır. Açıkçası geçen sene 0-0 berabere kalırken daha kötü oynadık ve o beraberlik önemliydi. Yenemediğimiz için yenilmemek yine de iyi. Sevinmiyorum ama iyi diyorum" dedi.

Terim, Galatasaray'ın yaptığı transferlerle rüya takımı olarak adlandırıldığı ancak favori olduğu maçta beklentileri karşılayamadığı yönündeki bir soruya, "10-15 transfer yapan var. Melo zaten bizim oyuncumuzdu. Beş transfer yapıp, 100 yılın en fazla parasını harcayıp, erişilmez takım olduk. Rüyalarla değil, gerçeklerle uğraşmamız lazım. Bunlar Galatasaray'ın lehine haberler değil. Takımın önünü açacak, bir yere götürecek söylemler değil. Kimsenin aklına gelmeyen, küçük bir rakama kiraladığımız, aldığımız için tenkit edildiğimiz Umut'u bile rüya takımın bir parçası yaptınız. Oyuncularımı ikaz ediyorum ama onlar da insan. İyi bir takımız, itirazım yok ama ben rüya takım olduğu zaman söylerim. Kötü olduğumuz zaman da söylerim. Bunlar bizi bir yere götürmez. Bu tuzaklara düşmememiz lazım" yanıtını verdi.

Fatih Terim, Felipe Melo, Hamit Altıntop ve Amrabat'ın ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Melo'nun antrenman eksiği var. Onu kazanmak istiyoruz ve maç kondisyonu kazanmasına çalışıyoruz. Amrabat'ın bizim düzenimiz içine yeteneklerini adapte etmesi lazım. O da olimpiyatlardan geldi. Kolay değil. Hamit uzun müddet oynamadı. Oynayarak bir yere gelecek. Oyundan çıkardım diye Melo ile Hamit en kötüler değil. Kötü de oynayacağız, kötü goller de yiyeceğiz ama bazı oyuncuların antrenmana, bizimle oynamaya ihtiyacı var. Bu da çok doğal. Biz 6-7 hafta önce sezonu açarken, Melo geleli daha kısa bir zaman oldu. Biz taktik idmanlar yaparken Amrabat olimpiyat oyunlarındaydı. Hamit oynayarak çok daha önemli işler yapacak. Ben Melo'yu oynatarak kazanacağımı düşünüyorum."

Fatih Terim, Beşiktaş karşısında 3 kez geriye düştüklerini hatırlatırken, kendilerinin öne geçmesi halinde daha farklı bir sonucun ortaya çıkacağını savundu.

"Beşiktaş iyi ve dirençli oynadı. Tebrik ediyorum ama biz öne geçseydik, oyunun, skorun yekli değişebilirdi" diyen Terim, "Geçen hafta lige en iyi başlayan takımlardan biriydik. Beşiktaş karşısında eğer baştan oyunu koparabilsek ve öne geçebilsek, zaten başka bir şey konuşuyor olacaktık. 3 defa geriye düşünce ve de bizim yarattığımız değil, yaratılan bir rüya takım, birden bazılarını sukutu hayale uğrattı. Hamit fizik olarak hazır, daha iyi olacak. Melo bundan sonraki maçlarda yine oynayacak. Şampiyonlar Ligi için vaktimiz kalmadı. Galatasaray takımının büyük bölümü hazır zaten ama böyle goller yemeye hazır değil. kendi başımızı kendimiz belaya sokuyoruz. İlk gol Melo'dan, ikinci golde Hakan Balta, üçüncü golde Semih Kaya'nın payı var" şeklinde konuştu.

Brezilyalı yıldız Kaka'nın transferiyle ilgili medyada yer alan haberlere değinen Terim, sürekli bir bu ismin gündemde olmasından duyduğu rahatsızlığı aktardı. Ligde ikinci haftayı geride bıraktıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, "Biz lige başladık ve ikinci maçı oynadık. Bunlar iyi şeyler değil. Burada bir takım var. Şampiyon olmuş, süper kupa kazanmış, müthiş bir sezon geçirmiş aslan gibi bir oyuncu grubu var. Kaka dünyanın en iyi oyuncularından biri, gelmesini kim istemez ama sürekli transfer haberleri rahatsız eder. Burada bir takım var ona konsantre olmalıyız. Gelenler gelir, gidenler gider. Transfer hiç bitmeyecek ki. O kadar önemli transfer yapıldı, şimdi sanki hiç yapılmamış gibi Kaka'ya odaklandık" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, Burak Yılmaz'ın ceza sahası içinde yerde kalması sonrası penaltı kazandıkları ve Beşiktaşlıların büyük tepki gösterdiği pozisyonu görmediğini söyledi. Penaltı pozisyonuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, "Vallahi görmedim. Televizyondan bakacağım ondan sonra. Henüz izleyemedik. Sonra cevap gerekiyorsa yetkililerce verilir. Görmeden bir şey diyemeyeceğim. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Bazen veriliyor, bazen verilmiyor, bu tartışma hep olacak" diye konuştu.

Galatasaray'ın Çek futbolcusu Tomas Ujfalusi de şunları söyledi:

"Bu maçtan çıkaracağımız olumlu ve olumsuz dersler var. Bir puan için aslında sevinmemiz lazım, Rakibimiz 3 kez öne geçti ve biz kararlığımızla yakalamasını bildik. Bunun için sevinmeliyiz. Tabii ki biz Galatasaray'ız ve ne olursa olsun kazanmalıydık. Kazanabilirdik de. 4-5 net pozisyonumuz vardı. Değerlendirsek farklı olabilirdi. Ayrıca ders de çıkarmalıyız çünkü bireysel hatalardan gelen goller vardı."

Ujfalusi, Galatasaray'ın yaptığı 3 resmi maçta da bireysel hatalardan gol yediğinin hatırlatılması üzerine ise, "Yapmamız gereken daha çok çalışıp bunları düzeltmek. İyi konsantre olmak çok önemli. Önümüzde Avrupa maçları ve mutlaka zor rakipler bizi bekliyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplere bu hataları yaparsak, faturası ağır olur. Tek yol konsantrasyonu maksimum seviyeye taşımak" dedi.

Johan Elmander ise, "Rakipten daha iyi oynayan, maçı domine eden, gol pozisyonlarına giren bir Galatasaray vardı ilk yarıda. Bunları değerlendirmek gerekiyor. Bireysel hatalarda gelen goller var. Yine de 1 puana sevinmek gerekiyor. Galatasaray galibiyeti hak eden bir takımdı. Fırsatları değerlendiremedik. Yine de 1 puan fena değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement