Gazeteci Akinan, PYD Lideri ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Akinan, PYD Lideri ile Görüştü

Gazeteci Akinan, PYD Lideri ile Görüştü

Gazeteci Serdar Akinan, Suriye'nin sıcak bölgesine gitti ve çok tartışılan PYD'nin lideriyle konuştu. İşte izlenimleri.

26.07.2012 23:54  Güncelleme: 08:47

Son günlerin en gözde konularından biri; Suriye'nin kuzeyinde, PKK ile bağlantısı olduğu ileri sürülen PYD oluşumu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK ile bağlantılı ve Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşturması durumunda "Müdahale ederiz" dediği PYD için, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da "Başbakan'ın yetki alanında değil" çıkışında bulunmuştu.

Akşam gazetesi muhabiri ise gelişmelerin merkezi Kamışlı kentine gitti ve izlenimlerini, CNN Türk televizyonunda Nevşin Mengü'ye anlattı. Akinan ayrıca PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarına dair de bilgi verdi.

"BURADA PKK'NIN VARLIĞINDAN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

İki gündür bölgede olduğunu belirten Akinan, "Burada PKK'nın varlığından bahsetmek mümkün değil, altını çizerek söylüyorum" ifadesini kullandı.

Akinan, bölgedeki Kürt siyasi hareketinin, 12 partiyi kapsayan bir Erbil Deklerasyonu çatısı altında toplandığını dile getirerek şu bilgileri verdi: "Sadece Kürtler'i değil tüm etnik unsurları kapsayan bir meclis var, toplam 350 koltuğu var. Kendi içinden oluşturduğu üst yapı, yıllar içinde örgütlenmiş bir oluşum.

"PYD LİDERİ MÜKEMMEL TÜRKÇE KONUŞUYOR"

Az önce Salih Müslim'le görüştüm. Mükemmel Türkçe konuşuyor. İTÜ'de okumuş, kimya mühendisi. Ona Türkiye'nin endişelerini anlattım. Şu ayrımı yapıyor: Biz PKK'nın siyasetine yakın duruyoruz, Öcalan'ı seviyoruz, önemli bir adam fakat organik bağımız yok. Kendimizi bu savaştan azade tutmaya çalışıyoruz. Üzerimize peşmergelerin veya Özgür Suriye Ordusu'nun gelmemesi için savunma pozisyonundayız"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gazeteci Akinan, PYD Lideri ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement