Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

Gaziler Günü

Gaziler Günü

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi

19.09.2013 13:10

Gaziler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

İstanbul Valiliği, 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve gazi derneklerinin çelenklerinin Cumhuriyet Anıtı'na bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, Anıt Özel Defteri'ni İstanbul Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun imzaladı.

Sun, deftere şunları yazdı:

"Kahramanlık örneği göstererek asil bir milletin yeniden dirilişine vesile olan siz gazilerimizin önünde bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Mukaddes vatanımızın her karış toprağında bulunan hakkınızın bilincinde, gelecek kuşaklara özgür ve mutlu bir hayat bırakma gayretinizin farkındayız. Şehitlik yüce bir makamdır. Ancak şehit olmak için ölmek gerekmez. Sizler yaşayan şehitlerimizsiniz. Biz bunun farkındayız. Kurumakta olan bir çınar sizlerin himmet ve gayretinizle filiz verdi. Bu cennet vatan sizlerle hayat buldu. Bu vatan sonsuza kadar yaşayarak bağımsızılık ve egemenliğin timsali olacaktır."

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kendigel, Türkiye Cumhuriyeti'nin parçalanmaz bütünlüğünü korumak için hayatlarını ortaya koyarak ölümü göze alan kahramanların, gazilerin gününü kutlamanının onurunu yaşadıklarını söyledi.

Kendigel, "Bu gün, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin aziz milletimizle bütünleştiği bir gündür" dedi.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajının okunduğu törene, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet, 1. Ordu Komutanlığı adına Tümgeneral Mete Salt, Güney Kore'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Choi Jin Young, Kore, Kıbrıs ve güneydoğu gazileri ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra, askeri bando ve tören kıtası eşliğinde Taksim Meydanı'nda "Gazi Yürüyüşü" yapıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement