Gazze'de Evi Yıkılan Ailelere Gıda ve Temel İhtiyaç Yardımı - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Evi Yıkılan Ailelere Gıda ve Temel İhtiyaç Yardımı

Gazze\'de Evi Yıkılan Ailelere Gıda ve Temel İhtiyaç Yardımı

"Gazze'ye Acil Yardım Platformu", Gazze'de evleri yıkılan, geçici kamp ve okullara yerleşmek zorunda kalan 6 bin 300 aileye gıda ve temel ihtiyaç yardımında bulundu.

16.09.2014 12:22

" Gazze'ye Acil Yardım Platformu", evleri yıkılan, geçici kamp okullarda ve Hamama, Al-Huda, Al-Rafidan ve Şuhadaa Al-Şeyh Rıdwan gibi okullara yerleşmek zorunda kalan 6 bin 300 aileye gıda ve temel ihtiyaç yardımında bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Türkiye'den İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Avustralya'dan Muslim Aid, AMARA al-Imdaad ve MCF Muslim Charitable Foundation, Singapur'dan BAPA, İngiltere'den Families Relief ve Filistin'den IDCO'nun bulunduğu platform, abluka altında yaşam mücadelesi veren halka gıda, ilaç ve tıbbi teçhizat yardımlarıyla el uzatıyor.

Saldırıların başladığı ilk günden itibaren Gazze'deki depoları doldurmaya başlayan ve saldırılar süresince dışarıyla tamamen bağlantısı kesilen bölgeye yardım faaliyetlerini içeriden sürdüren platform, ateşkesin başlamasıyla bu yöndeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bu kapsamda platform, evleri yıkılan, geçici kamp ve Hamama, Al-Huda, Al-Rafidan ve Şuhadaa Al-Şeyh Rıdwan gibi okullara yerleşmek zorunda kalan 6 bin 300 aileye gıda ve temel ihtiyaç yardımları ulaştırdı.

Platform, Gazze'deki Şifa, Refah ve bazı diğer hastanelere ilaç, tıbbi teçhizat, ambulans, hasta yatakları, teşhis ve cerrahi cihazlar gibi yardımları da gönderiyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Evi Yıkılan Ailelere Gıda ve Temel İhtiyaç Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement