Genç Türk Liderlerine Zirveden Davet - Son Dakika
Güncel

Genç Türk Liderlerine Zirveden Davet

Genç Türk Liderlerine Zirveden Davet

Türkiye, Avrupa Birliği üyelik sürecinde atılan önemli adımlara bir yenisini daha ekliyor.

09.04.2014 10:34

Türkiye, Avrupa Birliği üyelik sürecinde atılan önemli adımlara bir yenisini daha ekliyor. Strazburg'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu toplantısına, bu yıl genç Türk liderler de katılıyor.

Avrupa Parlamentosu'nun 754 sandalyesinin belirleneceği seçimler öncesinde son derece önem taşıyan zirvede AB'ye üye ve aday ülkeler, "Gençlerin Yetkilendirilmesi (Youth Empowerment)" başlığı altında buluşacaklar. Türkiye'nin bu zirveye davet edilmesinde etkin bir rol alan ve Avrupa Birliği üyelik sürecinde yaptığı çalışmalarla değerli katkılar sağlayan Ali Rıza Babaoğlan, 10 Mayıs'ta Türkiye oturumu gerçekleştirilecek olan zirvenin Türkiye açısından son derece önemli bir adım olduğunun altını çizerek, "Bu zirve AB üyesi olan ülkelerin gençlerine Türkiye'yi doğru anlatabilmek için son derece önemli bir fırsat. Bizler de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.

"Ekip olarak zirvedeki öncelikli hedefimiz kuvvetli bir Türkiye vurgusu yapmak" diyen Babaoğlan, Türkiye'ye ilişkin yanlış bilinenleri bu zirveyle birlikte açıklığa kavuşturacaklarını ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Türk Heyeti Başkanı olarak bir sunum gerçekleştirecek olan Babaoğlan'ın zirve için oluşturduğu ekipte dış politika çalışmalarıyla bilinen Erdin Özel ve Hadra Batı, yurtdışı Türkler alanında Sermet Çağdaş Can, bilişim hukuku konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Meltem Banko, sağladığı alt yapılar ve teknoloji sistemleriyle Hasan Basri Avcı ile Gencay Kemal Evirgen yer alıyor. Şubat ayından bu yana zirve yetkilileriyle yazışmalar gerçekleştiren ekip, yürüttükleri çalışmalar sonucu AB'ye aday ve üye tüm ülkelerin genç temsilcilerinin katılacağı zirvede "Türkiye'nin AB'ye Üyeliği ve Önündeki Engeller" başlıklı bir oturumun yapılmasını yetkililere kabul ettirmeyi başardı. Haberi Twitter hesabı üzerinden paylaşan Ali Rıza Babaoğlan'a ise ilk destek AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, attığı tweet ile 190 binden fazla takipçisi ile bu bilgiyi paylaşarak sürece tam destek verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Türk Liderlerine Zirveden Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement