Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresi sona ererken, 6 binin üzerinde başvuru alındığı bildirildi.

21.02.2015 00:10

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresi sona ererken, 6 binin üzerinde başvuru alındığı bildirildi.

AK Parti'de, milletvekilliği aday adaylığı için 11 Şubat'ta başlayan başvuru süresi sona erdi. Sabah saatlerinden itibaren Parti Genel Merkezinde "son gün" hareketliği yaşandı ve uzun kuyruklar oluştu. Yoğunluk nedeniyle, saat 19.00'da sona ermesi planlanan başvurusu süresi, saat 24.00'e kadar uzatıldı.

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da başvurusunu yapanlar arasında yer aldı.

Aday adayları arasında, AK Parti Milletvekili Salim Uslu gibi halen milletvekili olarak görev yapanların yanı sıra geçmişte SHP ve CHP'den parlamentoya giren Sinan Yerlikaya, Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Batdal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Savcı Sayan, eski HSYK Üyesi Ali Aydın ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek de bulunuyor.

6 binin üzerinde başvuru var

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresinin sona erdiğini belirtti.

Adaylara ilişkin sisteme bilgilerin girilmeye devam ettiğini dile getiren Ataş, "Şu an itibarıyla adaylık için 6 binin üzerinde başvuru yapıldı. Bu gece ve yarın 81 ilden gelen bilgiler sisteme işlenecek. Tam rakamlar yarın öğlen gibi netleşir" dedi.

Temayül yoklaması 28 Şubat'ta başlayacak

AK Parti'de, aday adaylığı başvuruları 11 Şubat'ta başlamıştı. Başvuruların ardından, 28 Şubat-1 Mart'ta teşkilat temayül yoklaması yapılacak. Parti genel merkezinde, 6 Mart'ta da komisyon çalışmaları, aday adaylarına yönelik mülakatlar başlayacak. Merkez yoklamasının esas alınacağı parti adaylarının belirlenmesi ve sıralama tespitine yönelik çalışmalar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, 23 Mart-7 Nisan'da düzenlenecek toplantılarla sonuçlandırılacak.

AK Parti, aday adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin lira, kadın adaylardan 2 bin 500 lira alındı. Engellilerden ise ücret talep edilmedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement