Genelkurmay Başkanı Akar: Yaklaşık Bin 300 IŞİD Mensubu Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanı Akar: Yaklaşık Bin 300 IŞİD Mensubu Öldürüldü

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, "Bugüne kadar Suriye ve Irak'ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 IŞİD mensubu terörist öldürülmüştür." dedi.

11.05.2016 10:28  Güncelleme: 11:55

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hilton Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen Balkan Genelkurmay Başkanları Konferansının açılış konuşmasını yaptı. Akar konuşmasında, Suriye sınırındaki gelişmelere de değinirek "Bugüne kadar Suriye ve Irak'ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 IŞİD mensubu terörist öldürülmüştür." dedi.

"TERÖRİST HAREKET MEŞRU GÖSTERİLEMEZ"

Orgeneral Akar, terörizmin dünyaya yönelmiş diğer büyük bir tehdit olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hiçbir gerekçeyle hiçbir terörist hareket meşru gösterilemez, meşruiyet kazandırılamaz. Bizler teröre karşı birlikte savaşmalıyız. Ankara, PKK terör örgütüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. PYD/ YPG, PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı olarak ortaya çıkmıştır. Bu iki örgütün birbiriyle irtibatı ve işbirliği apaçık ortadadır. Bu durum dünyanın büyük bir çoğunluğu ve uluslararası kuruluşlar tarafından tanınmaktadır. PKK bir taraftan masum insanları öldürürken, diğer taraftan da uluslararası kamuoyunda meşruiyet kazanma gayreti içerisinde bulunmaktadır. Benzer şekilde DAEŞ da özellikle bölgemize genel olarak ise dünyaya tehdit teşkil eden en barbar terör örgütlerinden biridir. Bu örgütün hiçbir şekilde İslam'ı ve Müslümanları temsil etmesi söz konusu değildir. Önemli şehirlerimize yönelen kanlı intihar saldırılarının yanı sıra son zamanlarda sınırdaki ilimiz Kilis, DAEŞ tarafından hedef alınmaktadır."

"2013 YILINDAN BERİ IŞİD'İ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Uluslararası koalisyonun bir parçası olarak 2013 yılından bu yana IŞİD'e karşı yoğun bir mücadele içinde bulunduklarını kaydeden Akar, "2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz DAEŞ'i terör örgütü olarak görmekteyiz. 2013'te bu tanımlama yapılmıştır ve o günden beri de bu örgüte karşı terörist muamelesi yapmaktayız." dedi.

Suriye sınırında DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılara anında misliyle karşılık verildiğini söyleyen Akar, "Bugüne kadar Suriye ve Irak'ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir." diye konuştu.

"SURİYE SINIRINDA 375 BİN KİŞİ YAKALANDI"

Teröre karşı savaşmanın ve yabancı terörist savaşçıların hareketlerinin engellenmesinin en önemli şartlarından birisinin yasadışı sınır geçişlerinin önlenmesi olduğunu, bu kapsamda son 3 yılda Ankara'nın özellikle Suriye ve Irak hudutlarında gerek personel, gerek teknoloji ve gerekse kaynaklar bakımından güvenliği en üst seviyeye çıkardığını dile getiren Akar, "Alınan tedbirler sonucu Suriye krizinin başladığı 2011 yılından beri Suriye sınırında yaklaşık 375 bin kişi yakalanmıştır. Bunlara yasal yollardan, kapılardan giren mülteci sayısı dahil değildir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Akar: Yaklaşık Bin 300 IŞİD Mensubu Öldürüldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanı Akar: Yaklaşık Bin 300 IŞİD Mensubu Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • YALANINIZI YESİNLER: BU SÖZLERE ANCAK KOYUNLAR İNANIR;))))))) 9 10 Yanıtla
  • fatsali osman: saman fiyatları düşmüş 6 8 Yanıtla
  • tsk: gerizekalı salaklar askeri eleştirecegine ac oku dunyanın heryerinden bölgeye insan hareketi var rakamlar gercekten yuksek bizden baskası dogru durust operasyon yapmıyor terorıstlere karsı...zorunuza gidiyosa kimliginiz bellidir 12 2 Yanıtla
  • YALANINIZI YESİNLER: biz koyun değiliz,saman yemeyiz.......... 7 6 Yanıtla
  • cahil ülkenin cahiliye dönemi 1300 nedense her a: haydi türkiyee.... az kaldıı 6 5 Yanıtla
  • iyilik askerleri.: HANİ BORDO BERELİLER VİDEO ÇEKMEMİŞLERMİ :) 120 BORDA BERELİ BİR KAMERA GÖRTÜRMEDİMİ YANINDA :) 2 8 Yanıtla
  • ANTİ AKP : GÜZEL SÖYLÜYORSUNUZ DA IŞİD DENEN DİNCİ TERÖR ÖRGÜTÜ EYLEMLERİNİ YAPMAKTAN GERİ KALMIYORLAR ÖRGÜT ÜYELERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDEN BAHSEDİYORSUNUZ ORTALIK YERDE BİZİM KENDİ VATANDAŞLARIMIZIN CENAZELERİNDEN BAŞKA CENAZE GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL BIRAKIN ARTIK ATIP TUTMAYI DA GERÇEK ANLAMDA NE YAPACAKSANIZ İVEDİ BİR ŞEKİLDE YAPMAYA GAYRET EDİN ŞAYET YARIN MEMLEKETİMİZ VE BİZLER İÇİN ÇOK GEÇ OLABİLİR... 2 7 Yanıtla
  • Ender: Akkoyunlulara duyrulur duymadik inanmadik demeyin 2 7 Yanıtla
  • Kamil: Bu komutanda satilmis 2 6 Yanıtla
  • Bekir: Bunlar halkimizi getcekten salak saniyorlar yasasin temiz tùrkiye yobazlar arabistana 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement