Golf Federasyonu Olağan Genel Kurulu Başladı - Son Dakika
Güncel

Golf Federasyonu Olağan Genel Kurulu Başladı

Golf Federasyonu Olağan Genel Kurulu Başladı

Türkiye Golf Federasyonu 3. ve 4. Mali Olağan Genel Kurulu Ankara'da başladı.

09.11.2012 12:36  Güncelleme: 12:44

Başkanlık İÇİN AHMET AĞAOĞLU VE AKİF SERİN YARIŞIYOR

AHMET AĞAOĞLU: "SONUÇ NE OLURSA OLSUN, ÜLKE SPORUNA HAYIRLI OLSUN"

AKİF SERİN: "DEĞİŞİM GELİŞİMDİR"

Türkiye Golf Federasyonu 3. ve 4. Mali Olağan Genel Kurulu Ankara'da başladı.

101 delegeden 93 delegenin katılımı ile çoğunluk sağlandı. Divan başkanlığının oylamasının ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı okundu ve genel kurul gündemine geçildi. Yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları oy birliği ile oylandı.

"AHMET AĞAOĞLU: "SONUÇ NE OLURSA OLSUN, ÜLKE SPORUNA HAYIRLI OLSUN"

Adaylardan ilk olarak konuşmasını yapan Ahmet Ağaoğlu, "Genel Kurulumuzun Golf camiamız ve ülke sporumuza 2020 olimpiyat adaylığı süresi içerisinde ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Buradan çıkacak sonuç ne olursa olsun, ülke sporuna hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"1996 yılında kurulan ve hala da dünyadaki en genç federasyonlardan bir olan Türkiye Golf Federasyonu'nun 2000 yılında saygı değer başkan Raif Bilir'den teslim aldıktan sonra yönetim kurulu olarak yeni kurulmuş federasyonun 1. öncelikli amacının ülkemde yaygın bulunan ve çok sık telaffuz edilen zengin dar bir çerçevenin sporu olduğundan sıyrılıp Anadolu'ya sınıf farkı gözetmeksizin her sosyal kesitten herkese ulaşması birinci amacımızdı. Bir gazetede çıkan ve beni çok üzen bir haber vardı. Yılın 12 ayı karlar altında olan Ağrı, Erzurum ve Ardahan'da golf olur mu denildi. Buralarda golf 8 senedir yapılıyor. Biz sınıf farkı olmaksızın bu sporu ülkenin dört bir yanına yaymaktı bizim amacımız ve bunu başardık.

Antalya'da yaşanan tatsız bir olayı ülkenin rezilliği ve olimpiyatların önündeki engel olarak lanse edildiğini ifade eden Ağaoğlu, "Bunlara rağmen dünya golf federasyonu başkanını 10 Ekim'de yazdığı yazıda, organizasyonun ne kadar başarılı ve müsabakaların dünya golf tarihinde en başarılı organizasyonlardan birini yaptığımızı yazdı. Dünyanın dilinden düşmüyoruz. Dünyada 1.5 -2 milyar insan Antalya'yı ve Türkiye'yi anlatıyor ve bunu parayla yaptırmazsınız. 18 saat naklen yayınlandı ve 52 ülkede toplam 400 milyon insana ulaştı. Bu genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını ve buradan çıkacak ne olursa olsun kazanan yoluna devam eder" ifadelerini kullandı.

AKİF SERİN: "DEĞİŞİM GELİŞİMDİR"

Diğer başkan adayı Akif Serin ise, "Tablonun 2 yöne var pembe ve gerçekler bölümü var. Bir grup tarafından Benim aday olamayacağım konuştu, aday olacak imzayı nereden bulacakmış diyenlere en güzel yanıtı siz delegeler verdi. Türk golfüne büyük katkı vermek için yola çıktığımı belirtmek istiyorum. Türk golfünü ülkemizde, Avrupa'da ve dünyada saygın yere getirmek için bu yarıştayım. Sözde değil özde golf tutkusuna bağlı olduğumuzu tabana yayacağımızı söyledik. Halkın golfle tanışma zamanı geldi diye düşünüyorum" diyerek, Ahmet Ağaoğlu'nun Antalya'daki olaylarını eleştirdi ve 'Değişim gelişimdir' sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Golf Federasyonu Olağan Genel Kurulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement