Gönüllü Aileler Kampta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Aileler Kampta Buluştu

Gönüllü Aileler Kampta Buluştu

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Gönüllü Aile Çalışma Kampı faaliyetlerine başladı.

20.06.2013 12:08

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Gönüllü Aile Çalışma Kampı faaliyetlerine başladı.

Farklı ülke ve kültürlerden gelen gönüllülerin kamu yararına projelerde, günde ortalama 5-6 saat gönüllü çalışarak, bunun karşılığında konaklama ve yemek için herhangi bir ücret ödemeden konakladıkları Uluslararası Gönüllü Aile Çalışma Kampı, Lapseki'de Estonya, Almanya, İtalya, Ukrayna ve Türkiye gibi ülkelerden 5'er aile olmak üzere toplam 13 kişinin katılımıyla başladı.

Gönüllüler, ilçeye adım attıkları ilk gün Dalyan mevkiindeki sahilde çevre temizliği yaptı. Sahili karış karış gezen gönüllüler çöpleri topladı. Aileler, kampın süreceği 25 Haziran'a kadar ilçedeki kamuya ait yerlerde, boyama, tamirat, temizlik ve ağaç dikimi gibi işlerde çalışacak. Lapseki Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde konaklayan kamp üyeleri ayrıca, Çanakkale'nin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek.

Uluslararası Gönüllü Aile Çalışma Kampı'nı ziyaret eden Lapseki Belediye Başkanı MHP'li Gani Mehmet Ekim amaçlarının kültürler arası iletişimin sağlanması olduğunu söyledi. Ekim, "Geçtiğimiz yıl uluslararası gönüllü çalışma projesi ve dil eğitimi projesi adı altında gerçekleştirdiğimiz etkinlikte 18 eğitmen tarafından 70 Türk öğrenciye İngilizce eğitimi verilmişti. Bu yıl ise kampa katılan gönüllülerimiz, bize bazı günlük işlerimizde yardım edecek. Katılımcılara öncelikle, Lapseki'nin tarihi ve kültürel yapısını, sonra da Çanakkale ve Türkiye'nin kültür varlıklarını tanıtacağız. Türk aile yapısını onlara anlatmaya çalışacağız" dedi. - Çanakkale/ Lapseki

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gönüllü Aileler Kampta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement