GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Seslendirme yapılan salondan detaylar
Kitap seslendirmesi yapan Ömer Yıldız'dan detaylar
Ömer Yıldız ile röportaj Görme engellilerin hayatını kitapla aydınlatıyor
Emekli olduktan sonra Milli Kütüphanedeki "Konuşan Kitaplık"ta gönüllü olarak kitap seslendiren Yılmaz, 8 yıldır görme engellilerin karanlık dünyasına ışık tutuyor
Bugüne kadar 275 kitap seslendiren Yılmaz:
"İnsanlar, kahvede zaman öldüreceklerine hem kendileri hem de başkalarına yardımcı olmak adına gönüllü okuyucu olabilir. Herkese tavsiye ediyorum"
SULTAN ÇOĞALAN - Emekli olduktan sonra Milli Kütüphane Başkanlığındaki "Konuşan Kitaplık"ta, gönüllü olarak kitap seslendiren Ömer Yılmaz, 8 yıldır görme engellilerin karanlık dünyasına ışık tutuyor.
Gönüllü okuyucuların yanı sıra, ses ve tiyatro sanatçılarının görme engelliler için kitap seslendirdiği Konuşan Kitaplık'ta, 2008'den bu yana çalışan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33 yıllık devlet memurluğunun ardından emekli olduğunu, ancak kısa süre sonra her emekli gibi bocaladığını belirtti.
Bir gazetedeki, "Milli Kütüphane Başkanlığı bünyesinde gönüllü okuyucu aranıyor" haberinin hayatını değiştirdiğini ifade eden Yılmaz, bunun üzerine kütüphaneye gittiğini ve yaptığı demoların beğenilmesi sonucu, gönüllü okuyuculuğa başladığını anlattı.
Bu işe başlamadan önce hemen hemen hiç kitap okumadığını söyleyen Yılmaz, gönüllü okuyuculuğun kendisine de yeni bir dünya açtığını dile getirdi.
Evinde kurduğu sistemle seslendirme yapıyor
Gönüllü okuyucular arasında 275 ile en fazla kitap okuma oranının kendisine ait olduğunu belirten Yılmaz, haftanın iki günü kütüphaneye geldiğini anlattı.
Evinde de kütüphanedeki gibi seslendirme sistemi kurduğunu kaydeden Yılmaz, "Buraya gelmediğim günler, evimde seslendirmeye devam ediyorum. Bu işe başladıktan sonra kendimi daha mutlu hissediyorum. Çünkü hem kendim için hem de başkaları için faydalı bir şeyler yapmak mutluluk veriyor." dedi.
Engellilerin talep ettiği kitapları seslendirdiklerini ifade eden Yılmaz, daha sonra bu seslendirmelerin görme engelliler için oluşturulan web sayfası üzerinden dinlenebildiğini söyledi.
Şu anda "Balkan Şahini" isimli romanı seslendiren Yılmaz, kitapları dinleyen engellilerden zaman zaman teşekkür e-maili aldığını kaydetti.
"Hacı" olması dolayısıyla kendisinden genellikle dini kitapları seslendirmesinin istendiğini söyleyen Yılmaz, "Okumaktan çok zevk alıyorum. Nasıl tanımlanabilir bilmiyorum ama bir 'kitap kurdu' oldum. İnsanlar, kahvede zaman öldüreceklerine hem kendileri hem de başkalarına yardımcı olmak adına gönüllü okuyucu olabilir. Herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Görme Engellilerin Hayatını Kitapla Aydınlatıyor - Ankara - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?