Gümüşhane'de Afetzedeler Konut Kuralarını Çekti - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Afetzedeler Konut Kuralarını Çekti

Gümüşhane\'de Afetzedeler Konut Kuralarını Çekti

Gümüşhane il genelinde çeşitli afetler nedeniyle evlerini kaybeden ve uzun yıllardan beri bekleyen 113 vatandaş noter huzurunda çektikleri kura ile evlerine kavuştu.

25.10.2013 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane il genelinde çeşitli afetler nedeniyle evlerini kaybeden ve uzun yıllardan beri bekleyen 113 vatandaş noter huzurunda çektikleri kura ile evlerine kavuştu.

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Garnzion ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Atik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, GTSO Başkanı İsmail Akçay, İl Genel Meclisi üyeleri Naim Ağaç, Muammer Taş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Özer, sivil toplum örgütü temsilcileri ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

"AFETE HAZIRLIKLI NESİL YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR"

Vali Dr. Yusuf Mayda, törende yaptığı konuşmada konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Dünyanın her tarafında olduğu gibi Türkiye'de de afete maruz bölgeler var. Bazılar deprem, bazıları heyelan, bazıları sel, bazıları da çığ yoluyla. Ama her türlü felaketin üstesinden gelmek veya en az zayiatla atlatmakta mümkün. Bunun için öncelikle duyarlılık ve toplumsal bilinç ile bir yandan da hazırlıklı olmak gerekiyor. Öncelikle eğitim esas alınmalı, bu anlamda gerek AFAD gerekse Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordineli olarak yeni nesli afete hazırlıklı yetiştirmeye çalışıyor" dedi.

"HAK SAHİPLERİ YENİ EVLERİNE YERLEŞTİKTEN SONRA ESKİ EVLERİNİ YIKSINLAR"

Afetlere hazırlıklı olma noktasında Gümüşhane'de güzel çalışmalar yapıldığına değinen Vali Mayda, "Bir taraftan AFAD'dan lojistik destek ve kaynak sağlanmakta, diğer taraftan da İl Özel İdaremizce teknik altyapının güçlenmesine yönelik takviyeler yapılmaktadır. Van depreminden kalan ve kullanılmayan 200 konteyneri milletvekillerimizin desteği ile Gümüşhanemize getirerek depolamayı düşünüyoruz. Biz hem Allah'tan afet olmamasını ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmamasını diliyoruz hem de olabildiğince hazırlıklı olmaya çalışıyoruz. Kurasını çektiğimiz evler heyelan ve kaya düşmesine maruz olan vatandaşlarımıza veriliyor. Hak sahiplerini yeni evlerine yerleştikten sonra eski evlerini lütfen yıksınlar. Muhtemel bir afet durumunda herhangi bir can kaybı hepimizi üzer. Bu konuda vatandaşlarımızdan ve idarecilerimizden özen istiyoruz." diye konuştu.

"İNSANA DOKUNAN HER YERDE AK PARTİ VAR"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise konuşmasında afete maruz kalan vatandaşlara yıllar boyunca hiç kimsenin sahip çıkmadığına vurgu yaparak, Gümüşhane'de ne kadar afette bekleyen ev varsa hepsinin yapılması talimatının verildiğini söyledi. Milletin kendisini yöneten hükümetlerden hizmet beklediğini kaydeden Aydın, AK Parti iktidarları olarak insana dokunan her yerde olduklarının altını çizerek konut sahibi olanlar adına devlete, hükümete ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

"GÜMÜŞHANE'DE AFETLERE YÖNELİK ISLAH ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILMALI"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün'de hiç kimsenin afete maruz kalmaması temennisinde bulunarak, "Afeti önleyemiyoruz ama tedbir almamız lazım. Son zamanlarda dünyanın birçok yerinde büyük afetler oluyor. Ülkemiz güçlü bir devlet olduğunu hem yurt içindeki kendi vatandaşlarına hem de dünyanın neresinde olursa olsun afete maruz kalmış vatandaşlara yardım ederek gösteriyor. Bu bağlamda her an afete maruz kalabilecek bir coğrafyaya sahip Gümüşhane'de ıslah çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekiyor. Konutlar vatandaşlarımız hayırlı olsun" dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Atik ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak'ın konuşmalarının ardından ilk hak sahibini belirleyecek kurayı Vali Mayda çekti. Vatandaşların ismiyle ilgili kuraları protokol üyelerinin çektiği kura töreninde, vatandaşlar kendi evlerinin kurasını ise kendileri çekti.

Kura sırasında hak sahibi bir vatandaş yıllar sonra kendilerini eve kavuşturduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlara ve milletvekillerine teşekkür etti.

Kent merkezi Özcan Mahallesi'nde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce TOKİ'ye yeşil alanı ve otoparkı ile modern inşaat teknolojisi kullanılarak yaptırılan 2+1 formatında 85 metrekarelik evlerin hak sahiplerinin konutları teslim aldıktan 2 yıl sonra ödemeye başlayacaklar ve 18 yıl boyunca faizsiz her yıl eşit taksitlerde ödemelerini gerçekleştirecek.

Yapılan konutlar için Kürtün ilçesi Günyüzü köyünden 11, Karaçukur köyünden 67, Üçtaş köyünden 12, Aşağı Karadere köyünden 4, Demirciler köyünden 7, Merkez Çamlıca Mahallesinden 2, Torul Aksüt köyünden 4 ve Harmancık köyünden 1 olmak üzere toplam 113 afetzede hak sahibi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 6 milyon 244 bin Lira bedelle ihale edilen konutların inşaatı 25 Nisan 2011 tarihinde başlamıştı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Afetzedeler Konut Kuralarını Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement