Güngiad'dan "Mezopotamya Beşlisi" Önerisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Güngiad'dan "Mezopotamya Beşlisi" Önerisi

15.09.2014 18:08

GÜNGİAD Başkanı Akbal: "Mezopotamya coğrafyası, yeniden dünya uygarlığının en önemli merkezine dönüşecek bir ivmeye kavuşabilir"

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, Ortadoğu'da yaşanan kaosun sona ermesi için   "Mezopotamya Beşlisi"  kurulmasını önerdi.

Başkan Akbal, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye, İran, Irak, Suriye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY)  bütünleşerek, yeni bir sinerji yaratabileceğini söyledi.

"Mezopotamya Beşlisi" olarak tarif ettiği yapının, alternatif yeni ulus üstü entegrasyonların bir tezahürü olarak gelişebileceğini bildiren Akbal, şöyle konuştu:

"Türkiye, dünyanın 18'inci büyük ekonomisi olan İran ile ortak hareket etmelidir. Mezopotamya coğrafyası, yeniden dünya uygarlığının en önemli merkezine dönüşecek bir ivmeye kavuşabilir. Irak, IKYB ve Suriye'nin dahil olmasıyla 'Mezopotamya Beşlisi' toplamda 2 trilyon 350 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaşır."

Akbal, politik ve ekonomik olarak ülkeye büyük güç kazandırma ihtimali olan bu önerilerinin hükümete, bir öncü fikir vermesini umut ettiklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bütün savaşların temelinde çıkarların, özellikle ulusal çıkarların çatışması bulunmaktadır. Bu nedenle savaşlar bitirilmek isteniyorsa tarafların birbirleriyle çatışmalarına sebebiyet vermek yerine ulusal çıkarlarına ulaşmalarının yolu açılmalıdır." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güngiad'dan 'Mezopotamya Beşlisi' Önerisi - Son Dakika


Advertisement