HAKEDER'den Ailede Sevgi İletişimi Semineri - Son Dakika
Güncel

HAKEDER'den Ailede Sevgi İletişimi Semineri

HAKEDER\'den Ailede Sevgi İletişimi Semineri

HAKEDER ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Ailede Sevgi İletişim" konulu konferansa ilgi yoğun oldu.

22.03.2012 20:15  Güncelleme: 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan hakları ihlallerini önlemek için çalışmalar yapmak, insan haklarına saygı ve anlayışın yerleşmesi için gayret göstermek, vicdani ve ahlaki değerleri hakim kılmak amacıyla Beykoz'da kurulan HAKEDER "Benim Ailem Önemli" Projesi çerçevesinde aile içi iletişim seminerleri başlattı.

Beykoz Belediyesi işbirliğiyle Prof.Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HAKEDER Başkanı Ayşe Çelikbilek, 2012 yılında toplumun temel taşı aileyi gündemlerine aldıklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Mart 2011 tarihinde kurduğumuz

HAKEDER'in anlayışı 'Ortak paydada toplumsal faydadır' Sivil toplum bilincinin çok önemli olduğunu düşünüyor, yaşadığımız toplumun sorunlarının çözümüne elimizden gelen katkıyı sağlamayı ve sorunları çözmeye yönelik projeler üretmeyi hedefliyoruz. Projelerimizin başında ise aile geliyor. Aile, ahlaki değerlerin ve kişinin şahsiyetinin temellendiği bir yuvadır.

Bir ailenin içinde sevgi, dayanışma, fedakarlık, sadakat, hoşgörü varsa bu toplumun içinde de var demektir. Bugün şikayet ettiğimiz pek çok sosyal yaranın temelinde ve çözümünde aile kurumu yatmaktadır. Bize düşen aile kurumuna ve problemlerine, birleştirici bir yaklaşımla eğilmek, çözümler bulmaktır. Mayıs ayı içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin'in de katılacakları "Aile Sempozyumu" hazırlığı içerisindeyiz.

Sempozyumdan önce ve sonrasında da aile içi iletişim seminerlerimize devam edeceğiz. Çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ederiz."

Beykozlu hanımların yoğun ilgi gösterdiği programa; Eski İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Vehbi Sungur, eski devlet bakanı Hasan Aksay, Beykoz Emniyet Müdür Yardımcısı Tülay Çik, AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Sevim Gülşen ve HAKEDER yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Mutlu Ailenin Formülü 3Z ve 3S

Eğitimci yönü ve eserleriyle toplumu eğitici yüzlerce konferans ve seminer veren Vehbi Vakkasoğlu yaptığı konuşmada mutlu aile olmanın sırlarına dair bilgiler vererek, "Mutlu olmak çok kolaydır. Mutsuz olmak zordur. Huzurlu toplum için mutlu aile şarttır. Bunun yolu da 3Z ve 3S formülünden geçiyor.

Bunlar; Zerafet, ziyafet ve ziyarettir. Hanımlara zerafet yakışır. Erkekler açken hiçbirşey yaptıramazsınız. Önce karnını doyuracaksınız ondan sonra söylemek istediğinizi çok rahat söylersiniz. Diğeri ise çocuklarla birlikte komşu, aile büyüklerine ziyarettir. 3S formülü ise şöyle: Sevgi, saygı ve sadakattir. Bunları uygulayan ömür boyu mutlu olur" diyerek dinleyicilere ders veren anekdotlar aktardı.

Programın sonunda Beykoz'da yaşayan örnek iki aileye hediyeleri verildi. Mukadder-Fuat Özgünay ile Vehibe-Sedat Altun çiftlerine ödüllerini takdim eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, HAKEDER ve Yazar Vehbi Vakkasoğlu'na teşekkür ederek, "Benim en keyif alarak yaptığım işlerin başında nikah kıymak gelir. Nikah kıyarken evlilik cüzdanını geline değil damada vererek, 'Sen şimdi eşine ilk hediyeni yani evlilik cüzdanını ver' derim. Çiftlere boşanma kelimesini unutmalarını ve en az 5 çocuk tavsiyelerinde bulunurum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HAKEDER'den Ailede Sevgi İletişimi Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement