Hakkari'de Kapenkler Kapandı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kapenkler Kapandı

Hakkari\'de Kapenkler Kapandı

Öcalan'ın 14. yıldönümü nedeniyle, Van'ın Özalp ve Başkale ilçelerinde de kepenk kapatma eylemi düzenlendi.

15.02.2013 13:59  Güncelleme: 14:03

Hakkari'de TAMAMEN, VAN'DA KISMEN KAPENKLER KAPALI(2)

ÖZALP VE BAŞKALE'DE YÜRÜYÜŞLÜ EYLEM

Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 14'üncü yıldönümü nedeniyle, Van'ın Özalp ve Başkale ilçelerinde de kepenk kapatma eylemi ile basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Basın açıklaması ve ardından yapılan yürüyüşe, BDP İlçe Başkanı Cihan Hamzaoğlu, Özalp ve Saray ilçesinin BDP'li yöneticiler de katıldı.

Kalabalık yürüyüş boyunca 'Biji Serok Apo', 'Baskılar Bizi Yıldıramaz', 'Dişe Diş Kana Kan, Seninleyiz Öcalan' sloganları atarken, ellerinde '15 Şubat Uluslararası Komployu Kınıyoruz' ve 'Paris'te katledilen 3 Kürt Siyasetçi Kadının katliamını kınıyoruz' pankartları taşıdı. Ayrıca 'İmralı Cezaevi hemen kapatılsın,' Barışa atılacak ilk adım İmralı'dan geçer' dövizleri de taşıyan kalabalık bir süre yürüdükten sonra BDP ilçe binasına geri dönerek buradan olaysız şekilde dağıldı.

Başkale'de ise cadde de lastik yakılıp yol trafiğe kapatıldı. BDP'li Belediye Başkanı Hecer Sarıhan, BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, il genel meclis üyeleri, BDP'li yöneticiler, Belediye meclis üyelerini de aralarında bulunan kalabalık, ilçe binası önünden ilçe merkezine kadar yürdü. Basın açıklaması ve yapılan 5 dakikalık oturma eyleminden sonra kalabalık sessizce dağıldı.

FA-EE(FE/AAA) - Van/ Özalp

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kapenkler Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement