Hakkari'de Kar Temizleme Çabası - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kar Temizleme Çabası

Hakkari\'de Kar Temizleme Çabası

Hakkari Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı nedeniyle kent merkezinde biriken karları belirli noktalarda toplayıp kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

10.01.2012 14:33

Hakkari Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı nedeniyle kent merkezinde biriken karları belirli noktalarda toplayıp kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

Hakkari'de 2 gün önce yağan kar, yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde 40 santimi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde, yer yer 1 metre 20 santime ulaştı. İl merkezi ve ilçelerde kapanan 130 köy ve 375 mezra yolunun büyük bölümü ulaşıma açılırken, Hakkari Belediyesi ekipleri kent merkezinde biriken kar kütlelerini belirli noktalarda toplayarak kamyonlarla il dışına taşıdı. Dün akşam saatlerinde başlayan belediyenin karla mücadele çalışmaları gece geç saatlere kadar sürdü.

Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Tan'ın da katıldığı çalışmalarda, 7 iş makinesi 4 ayrı noktada çalışarak kent merkezindeki cadelerdeki karları belirli noktalarda topladı. Toplanan kar kütleleri daha sonra kamyonlara yüklenip il dışına taşındı. İş makinelerinin dışında belediyede çalışan işçiler de ellerine aldıkları kar kürekleriyle karları temizledi. Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Tan, yağan kar yağışından sonra karla mücadele ekiplerinin seferber edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Belediye ekipleri kentin 4 ayrı noktalarında kar çalışması yürütüyor. Amacımız; halkımızın bu caddelerde daha rahat yürümesi. Kent merkezinde biriken karları il dışına taşıyoruz. Çalışmalarımız gece boyu sürecek. Belediye olarak halkımıza hizmet için varız." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kar Temizleme Çabası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement