Hakkari'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Hakkari'den Kısa Kısa

Hakkari\'den Kısa Kısa

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir araçta yapılan aramada, 10 çuval içerisinde 51’er paket halinde 410 kilo toz esrar ele geçirildi.

23.08.2014 12:32

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir araçta yapılan aramada, 10 çuval içerisinde 51'er paket halinde 410 kilo toz esrar ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde 21.08.2014 günü saat 21.05 sıralarında Yüksekova ilçesi Dilektaşı mevkiinde düzenlenen operasyonda, kapalı kasa bir kamyonet durdurulmak istendi. Sürücünün dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlamasıyla yaşanan kovalamacada, ormanlık bölgede araç terk edilmiş vaziyette ele geçirildi. Şahıslar gecenin karanlığından faydalanıp kaçarken, araçta yapılan aramalarda 10 çuval içerisinde 51'er paket halinde 410 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak firari şahıs hakkında gerekli arama ve tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

ÇUKURCA'DA 1 PKK ÜYESİ TESLİM OLDU

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1 PKK üyesi silahsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan erkek bir PKK üyesi, 22 Ağustos 2014 günü saat 18.00 sıralarında Çukurca ilçesi 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Kavuşak Üs Bölgesi'ne silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Olayla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmış olup, adli tahkikata devam edilmektedir" denildi.

ÖRGÜTE ELEMAN GÖTÜREN ŞAHIS TUTUKLANDI

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaşları küçük iki kişiyi örgüte götürmek isteyen bir kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 21 Ağustos 2014 tarihinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünün faaliyetleri ve İl Emniyet Müdürlüğü ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, A.D. isimli şahıs kontrolündeki araç Çukurca ilçe durduruldu. Yapılan aramada A.D. ile birlikte küçük yaşlardaki F.A. ve Ş.Ç.'nin örgüte teslim edilmek üzere aynı araçta olduğu tespit edildi. Yaşları küçük F.A. ve Ş.Ç. savcılık kararıyla ailelerine teslim edilirken, A.D. isimli şahıs mahkeme kararı ile tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement