Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırılarına STK'lar Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırılarına STK'lar Tepki Gösterdi

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da bazı sivil toplum kuruluşları, Hakkari ve Iğdır'da meydana gelen terör saldırısına tepki gösterdi.

08.09.2015 16:45  Güncelleme: 09:24

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Kayalıpark'ta düzenlenen eylemde, terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

"Bir insanın ölümünün, bütün insanlığın ölümü" olduğu anlayışıyla, teröre karşı el ele, omuz omuza olunması gerektiğini vurgulayan Karlıer, tüm sivil toplum kuruluşlarına birlikte hareket edilmesi çağrısında bulundu.Bazı ulusal gazetelerin bugünkü nüshalarını yakan eylemciler, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.Öte yandan Sağlık-Sen Konya Şubesi üyeleri de yaşanan terör olaylarına tepki olarak, "suskunluk eylemi" yaptı.

Protestoya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de destek verdi.

- Karaman

Memur-Sen Karaman İl Temsilciliği, terör örgütü PKK tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yapılan saldırıyı protesto etti.

Cumhuriyet Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar attı.Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, burada yaptığı açıklamada, saldırıları lanetledi.

Şehit ailelerine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar dileyen Özdemir, "Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yapılan bu saldırılar ister PKK ister DAEŞ'den gelsin terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından grup dağıldı.

- Aksaray

Aksaray'da bazı sivil toplum kuruluşları, Hakkari ve Iğdır'da meydana gelen terör saldırısına tepki gösterdi. Hükümet Meydanı'nda Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sloganlar atarak teröre tepki gösterdi.Memur-Sen İl Başkanı Murat Günaydın, burada yaptığı açıklamada, "Bir insanlık suçu olan terörü ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi insanlık, kardeşlik ve ortak geleceğimizdir" diye konuştu.

- Afyonkarahisar

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, merkez PTT önünde düzenlenen eylemde, acıların kavgayla değil kardeşlik içinde kalarak paylaşılabileceğini ifade etti.

Acının dili, dini ve ülkesinin olmadığını dile getiren Hız, "Hergün gelen şehit haberleriyle yüreklere ateş düşmekte ve bıçak kemiğe dayanmaktadır. Memur-Sen ailesi olarak bölge halkı incitilmeden, terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.Konuşmanın ardından grup dağıldı.

Hakkari ve Iğdır\'daki Terör Saldırılarına STK\'lar Tepki Gösterdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırılarına STK'lar Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement