Halid Meşal'in Ürdün Kralı 2. Abdullah'la Görüşmesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Halid Meşal'in Ürdün Kralı 2. Abdullah'la Görüşmesi

Halid Meşal\'in Ürdün Kralı 2. Abdullah\'la Görüşmesi
28.06.2012 22:25

Ürdün Kralı 2.Abdullah ile Hamas Hareketi'nin Siyasi Büro Şefi Halid Meşal arasındaki görüşmede, bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Hamas Hareketi'nin Siyasi Büro Şefi Halid Meşal arasındaki görüşmede, bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Ürdün Krallık Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, görüşmede, Filistin meselesinin en adil biçimde çözülebilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Ürdün'ün her zaman Filistin halkının yanında olduğunu ve 1967 yılı sınırlarına uygun, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini belirtti.

Filistin'de bağımsız bir devletin kurulabilmesi için Ramallah ve Gazze hükümetlerinin birleşmesi gerektiğinin altını çizen Abdullah, bunun uluslararası hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Halid Meşal ise Ürdün ve Filistin halkları arasında derin ilişkiler bulunduğunu dile getirerek, "Ürdün Kralı daima gönüllerimizdedir ve başımızın üzerinde yeri vardır. Biz her konuda Ürdün halkının hizmetindeyiz" dedi.

Görüşmenin iki tarafin ilişkilerinin geliştirilmesi ve bazı konularda görüş alışverişinde bulunmak için yapıldığını ifade eden Meşal, "Hamas Hareketi Ürdün'le tüm alanlarda ilişkilerini geliştirmeye çabalamaktadır" ifadesini kullandı.

Meşal, Kral Abdullah'a Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Filistinlilerin vatanının Filistin toprakları olduğuna bir kez daha işaret etti.

Muhabir: Amman/ Orhan Güvel

Yayıncı: Ekrem Kaftan/ Murat Taydaş - AMMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halid Meşal'in Ürdün Kralı 2. Abdullah'la Görüşmesi - Son Dakika


Advertisement