Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, "Bizim, tercihimiz net, kesinlikle evet." dedi.

01.04.2017 18:36

Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, "Bizim, tercihimiz net, kesinlikle evet." dedi.

Diyanet-Sen Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu, Denetleme ve Disiplin Kurulu ve ilçe temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen İl Divan Kurulu toplantısı yapıldı.

Ergen, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi prangalarından kurtaracak, tarihinin ve medeniyetinin birikimiyle hak ettiği noktaya taşımaya zemin oluşturacak bir kararın arafesinde olduklarını ifade etti.

16 Nisan'da yapılacak referandumda, Anayasa değişikliğinden öte Türkiye'nin ve milletin geleceğine dair bir karar vereceklerini dile getiren Ergen, şunları kaydetti:

"16 Nisan'da, vesayet eliyle şekillenmiş esaret düzeneğini yıkmak ile millet iradesiyle inşa edilen hükümet düzenini kurmak arasında tercih yapacağız. Bizim, tercihimiz net, kesinlikle 'evet'. Kesin bir dille, net bir şekilde tercihimiz 'evet'. Siyasal sistemin üzerindeki vesayetin, kısıtlamaların kaldırılması, sivil siyasete dönük kumpas ve tezgah mekanizmalarının sökülüp atılması gerekiyor. Bunun için de emek örgütü olmanın, Türkiye'nin yetkili sendikası olmanın sorumluluğuyla, kamu görevlilerini Memur-Sen'e davet, yanında milletimizi de 'tercih evet' demeye davet ediyoruz."

Cumhur ile başkanı buluşturacak, egemenliğin sahibinin tam ve gerçek anlamıyla millet olmasını sağlayacak bir cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' demekte kararlı olduklarını aktaran Ergen, Türkiye'nin hedeflerini yükseltmesini ve ekonomisini büyütmesini istedikleri için tercihlerinin 'evet' olduğunu söyledi.

Ergen, 'evet"n tercih edilmesinin Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) çökertilmesine, PKK'nın yok edilmesine ve DEAŞ'a had bildirilmesine onay vermek olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement