Hapis Cezasına Çarptırılan Sendika Başkanlarına Destek - Son Dakika
Güncel

Hapis Cezasına Çarptırılan Sendika Başkanlarına Destek

Hapis Cezasına Çarptırılan Sendika Başkanlarına Destek

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun genel başkanları, Mersin'de 2005'te katıldıkları bir eylem nedeniyle 15'şer ay hüküm giyen eski sendika başkanlarına destek verdi.

25.08.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun genel başkanları, Mersin'de 2005'te katıldıkları bir eylem nedeniyle 15'şer ay hüküm giyen eski sendika başkanlarına destek verdi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu başkanlığında Birleşik Kamu-İş Sendikası'na bağlı Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Ulaşım-İş Sendikası Genel Başkanı Adem Çalışkan, Birleşik Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Şahin Dokuyucu ile çok sayıda sendika üyesi, katıldıkları eylemden dolayı hapis cezasına çarptırılan sendika başkanlarına destek amacıyla Mersin'e geldi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen genel başkanlar ve sendika üyeleri, sloganlar atarak tutuklamalara tepki gösterdi.

Burada grup adına açıklamalarda bulanan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, tutuklamaların hak ihlali olduğunu söyledi. Tutoğlu, hüküm giyen eski Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, eski Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Gürsel Sığınır ve eski Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Orhan Yıldırım'ın her zaman arkasında olduklarını ifade etti.

Eski sendika başkanlarının 8 Mart 2005 yılındaki Dünya Kadınlar Günü'nde yaptıkları açıklamalar dolayısıyla bu cezaya çarptırıldıklarını belirten Tutoğlu, "Sendikaların birer emek örgütü olarak böylesi bir günde çeşitli eylem ve etkinliklerle demokratik ve barışçı yollarla toplumu bilinçlendirmek, sorunlara çözüm istemek için kamuoyunu bilgilendirici etkinlikler yapması da en temel görevlerindendir" dedi.

8 Mart 2005 yılında Türkiye'de sadece Mersin'de sendika başkanlarına dava açıldığını ifade eden Tutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasalarla güvence altına alınan demokratik bir hakkın kullanılmasının suç sayılması, üstelik arkadaşlarımızın adi birer potansiyel suçlu gibi cezalarının ertelenmemesi, insanlık ve demokrasi adına kabul edilemez bir hukuk ihlalidir. Alınan kararın Adalet Bakanlığının kanun yoluna başvurması suretiyle Yargıtay tarafından yeniden incelenmesi ve bozulması için Adalet Bakanlığına başvurduk. Bakanlıktan dosyanın ivedilikle incelenerek bozulması ve arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşması için gerekenleri bir an önce yapmasını bekliyoruz."

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklamasını tamamlayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı genel başkanlar, eski Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Orhan Yıldırım'ın yattığı Mersin Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'na giderek Yıldırım'a destek oldu. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, cezaevi çıkışında Orhan Yıldırım'ın moralinin çok iyi olduğunu ifade etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hapis Cezasına Çarptırılan Sendika Başkanlarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement