Hdp Binalarındaki Patlama - Son Dakika
Güncel

Hdp Binalarındaki Patlama

Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) Adana ve Mersin bürolarına hafta başında düzenlenen bombalı saldırının S.Y. tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

22.05.2015 07:27

Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) Adana ve Mersin bürolarına hafta başında düzenlenen bombalı saldırının S.Y. tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, pazartesi günü Adana'nın Tepebağ Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki HDP Seyhan İlçe Başkanlığı binası ile Mersin'de Silifke Caddesi Alanya İş Merkezi'nin 2. katında bulunan HDP İl Başkanlığı binasına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıların ardından soruşturma başlatan polis, olay yeri ve civarındaki güvenlik kamera kayıtlarını tek tek inceleyerek, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırganın kimliğini tespit etti.

Çiçek saksılarının içine gizlenmiş el yapımı bombaların patlaması neticesinde gerçekleştirildiği tespit edilen saldırının S.Y. tarafından düzenlendiği öne sürüldü. Eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen zanlının, 2007 yılında Ankara'da yasa dışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak tutuklandığı, yine aynı yıl İstanbul'da yasa dışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı bildirildi. Emniyet yetkilileri, zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına 18 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 4 kişi yaralanırken, patlamaların olduğu binalarda hasar meydana gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Binalarındaki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement