Hdp'li Dora: Öcalan, Ortadoğu Halklarının Özgürlük Mücadelesinin Öncüsü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hdp'li Dora: Öcalan, Ortadoğu Halklarının Özgürlük Mücadelesinin Öncüsü

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Hdp\'li Dora: Öcalan, Ortadoğu Halklarının Özgürlük Mücadelesinin Öncüsü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Kobani ve Şengal'e destek amacıyla düzenlenen konserde konuşan HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Abdullah Öcalan'ın tüm Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine öncülük yaptığını öne sürdü.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Kobani ve Şengal'e destek amacıyla düzenlenen konserde konuşan HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Abdullah Öcalan'ın tüm Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine öncülük yaptığını öne sürdü.

İlçedeki bir düğün salonunda dün gece KESK Platformu tarafından Kobani ve Şengal'e destek amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Milletvekili Erol Dora, sözlerine, "Tüm Ortadoğu'da halkların özgürlüğü için mücadelesinde öncülük yapan Sayın Abdullah Öcalan'a buradan selam yoluyorum" diyerek başladı.

Kobani olayının sadece bir şehir kuşatması veya bir şehri kurtarmak için verilen bir mücadele olmadığını belirten Dora, Şengal ve Kobani'de tüm uluslararası kamuoyu önünde bir soykırım olduğunu anlattı. BM, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ile bütün komşu ülkelerin gözleri önünde, yıllardan bu yana  tarihte nice soykırımlardan geçmiş Ezidi, Asuri Süryani, Ermeni, Alevi ve Kürtler'in hepsine saldırıldığını ileri süren Dora şunları söyledi:

"21'nci Yüzyıl'da yaşadığımız bir dönemde IŞİD gibi terörist, çağ dışı uluslararası bir yapılanma Ezidiler'in, Kürtler'in, Asuri Süryaniler'in, Aleviler'in, bütün farklılıkların başına musallat edilmiştir. Artık bu halkların arasına mezhep, inanç, etnik kimlikler konularak bundan sonra bir birlerine düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz. ABD, AB ve tüm komşu ülkelerin bunu böyle bilmesini istiyoruz. Burada başlatılmış olan demokratik barış ve müzakere sürecinin başarıya ulaşması için HDP olarak biran önce Sayın Öcalan'la somut müzakerelerin başlaması için artık geç bile kalındığını söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetine seslenmek istiyorum; Artık gerici düşüncelerden vazgeçelim. Burada bütün halklar için özgürlük vaat eden, mücadele eden bu çağdaş düşüncede, Türk ve Kürtler'in ittifakına dayanan ve bu temelde de başta Rojava olmak üzere Ortadoğu halklarının özgürlüğünü vadeden böyle bir projeye Türkiye'nin de sahip çıkmasını istiyoruz."

Gecede sanatçılar; Ahmet Arslan, Erdoğan Emir, Grup Munzur, Jeladet's Band ve Hivron konser verdi.

- Mardin

Kaynak: DHA

08:15
WhatsApp’ta saldırı hazırlığı yapıyorlardı Tek tek evlerinden aldılar
WhatsApp'ta saldırı hazırlığı yapıyorlardı! Tek tek evlerinden aldılar
07:56
16 yaşındaki fenomenin kesik başı poşette bulundu
16 yaşındaki fenomenin kesik başı poşette bulundu
07:26
Daltonlar suç örgütüne operasyon 85 şüpheli gözaltına alındı
Daltonlar suç örgütüne operasyon! 85 şüpheli gözaltına alındı
07:09
Bakırköy Belediyesi’ne operasyon 37 şüpheli gözaltına alındı
Bakırköy Belediyesi'ne operasyon! 37 şüpheli gözaltına alındı
06:55
İstanbul’da gece yarısı çatırdama sesleri 2 bina boşaltıldı
İstanbul'da gece yarısı çatırdama sesleri! 2 bina boşaltıldı
06:47
Ürdün’den Suriye’ye hava harekatı Savaş uçakları bomba yağdırdı
Ürdün'den Suriye'ye hava harekatı! Savaş uçakları bomba yağdırdı