Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti

Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti.

21.11.2022 08:02  Güncelleme: 08:06

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir İstanbul'daki özel bir hastanede tedavi gören Hıncal Uluç, dün gece yaşamını yitirdi. Uluç'un vefat haberini, program yapımcısı ve spor yazarı Faik Çetiner, sosyal medya hesabından duyurdu. Çetiner, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç Ailesi'nin başı sağ olsun" dedi.

HINCAL ULUÇ KİMDİR

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya geldi. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Uluç, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı. Yenigün gazetesinde spor sayfası hazırlamaya başlayan Uluç, böylece gazeteciliğe ilk adımını atmış oldu.

Askerlik görevini 1967 yılında tamamlayan Hıncal Uluç, daha sonra Yankı'da çalışmaya başladı. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde haftada iki gün spor yazıları yazdı. 1990 yılında Sabah'ta yazmaya başlayan Uluç, 1994 yılında uğradığı bir silahlı saldırıda topuğundan yaralandı. Uluç, 2004 senesinde, dönemin Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı bir yazıdan nedeniyle 1 ay hapis ve 898 TL para cezasına çarptırıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement