Hocalı Katliamı'nın 22. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamı'nın 22. Yılı

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Coşkun: "Azerbaycan her konuda Türkiye'ye güvenebilir"

26.02.2014 17:03

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Azerbaycan'ın her konuda Türkiye'ye güvenebileceğini söyledi.

Büyükelçi Coşkun, Hocalı Katliamı'nın 22. yıl dönümünde başkent Bakü'deki "Hocalı Şehitleri Anıtı'nı ziyaret etti. Büyükelçilik müsteşar, müşavir ve çalışanlarının da katıldığı ziyarette anıta çiçek bırakan Coşkun, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlandı.

Bugünün sadece Azerbaycan için değil, Türkiye için, Türk dünyası için, aslında bütün dünya için kederli bir gün olduğunu söyleyen Coşkun, anma etkinliğinin Hocalı'da yaşananları dünyaya hatırlatmak ve vicdanlara hitap etmek için önemli bir vesile olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin her konuda olduğu gibi Hocalı Katliamı konusunda da Azerbaycan'ın yanında olduğunu ifade eden Coşkun, Türkiye'nin de birçok bölgesinde anma etkinliklerinin düzenlendiğini, devlet büyüklerinin konuya ilişkin beyanlarda bulunduğunu söyledi.

Ermeni işgalinin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, "Hocalı'yla ilgili gerçeklerin dünyaya duyurulması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Azerbaycanlı gazetecilerin, "Türkiye neden Hocalı Katliamı'nı 'soykırım' olarak tanımıyor" sorusunu da yanıtlayan Coşkun, Azerbaycan'ın hassasiyetini çok iyi anladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Azerbaycan her konuda Türkiye'ye güvenebilir. Her konuda sizin yanınızdayız. Soykırım ifadesinin kullanılma hassasiyetini çok iyi anlıyoruz. Türkiye'nin neden bunu kullanmamayı istediğini sizin anlamanızı istiyorum. Ermenistan'ın Türkiye'yle ilgili iddiaları var. 1915 olaylarıyla ilgili tarihi gerçekler saptırılarak yapılan ithamlar Azerbaycan'a da uzanıyor. Azerbaycan, Hocalı'yla ilgili bir gerçeğin karşılığı olarak dünyaya haykırışta bulunuyor. Ermenistan ise tarihi saptırarak, Türkiye'ye ağır ithamlarda bulunuyor. Dolayısıyla Türkiye, mahkeme kararı olmaksızın, soykırımla ilgili uluslararası sözleşmelerde öngörülen kriterler yerine getirilmeksizin bu ifadenin kullanılmasında daha hassas davranmak durumundadır. Fakat bu, Azerbaycan'ın hassasiyetine kayıtsız olduğumuz şeklinde algılanmamalıdır." - Bakü

Hocalı Katliamı\'nın 22. Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamı'nın 22. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement