Hollanda, Bakan Kaya'nın Aracının Hollanda'ya Girmesine İzin Vermedi - Son Dakika
Güncel

Hollanda, Bakan Kaya'nın Aracının Hollanda'ya Girmesine İzin Vermedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermeyen Hollanda'ya kara yoluyla gitmeye karar veren Aile Bakan'ı Kaya, Hollanda sınırında durduruldu. Bakan Kaya'nın ülkeye girişine izin verilmiyor.

11.03.2017 22:02  Güncelleme: 22:52

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda girişinde durdurulduğunu ve kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi.

POLİS YAKALADIĞINI SINIR DIŞI EDİYOR

TRT Haber'den Yusuf Ziya Çataklı, konuyla ilgili canlı yayında bilgi verdi.

Bakan Kaya'yı takip eden konvoydaki iki aracın polis tarafından durdurulduğunu ve araçta bulunanların hemen "istenmeyen kişi" ilan edilerek Almanya'ya sınırdışı edildiğini belirten Çataklı, kendisinin de bulunduğu bir aracın içindekilerin Hollandalı sanıldıkları için Rotterdam'a doğru geçebildiklerini söyledi.

Ancak Hollanda'ya karadan girmeye çalışan gazeteciler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve bazı bakanlık çalışanları sınır dışı edildi.

Bakan Kaya'nın aracının ise sınırda bekletildiği bildirildi.

DİPLOMATİK ARAÇLA GELİRSE İZİN VERİRİZ

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebu Talib ise yaptığı açıklamada, "Eğer Türk Bakan diplomatik araçla geçerse durdurmayız ve konsolosluğa girişine izin veririz." demişti.







Hollanda, Bakan Kaya\'nın Aracının Hollanda\'ya Girmesine İzin Vermedi

Son Dakika Güncel Hollanda, Bakan Kaya'nın Aracının Hollanda'ya Girmesine İzin Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement