Hollanda'da Zara'ya İsrail Protestosu - Son Dakika
Güncel

Hollanda'da Zara'ya İsrail Protestosu

Hollanda\'da Zara\'ya İsrail Protestosu

Hollanda'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden gruplar, Zara'nın çeşitli şubelerinin önünde gösteri düzenledi. Göstericiler, İsrail'in Gazze'deki katliamlarını anlatan dövizler taşıdı ve broşürler dağıttı. Zara, daha önce Filistinlilerin tepkisini çeken bir reklam kampanyasını durdurmuştu.

12.05.2024 16:39

Hollanda'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden gruplar, hazır giyim sektörünün küresel markalarından İspanyol Inditex grubuna bağlı Zara'nın çeşitli kentlerdeki şubelerinin önünde gösteri yaptı.

İsrail ve Zara aleyhine dövizler taşıyan grup, şirketin Rotterdam merkezindeki dünyanın en büyük şubesinin önünde bir araya geldi.

Şubenin önüne Filistin bayrakları ile "Öldürmek yetmiyor. Zara, Filistinlilerin ölümü ve üzüntüsüyle dalga geçiyor", "Boykot Zara", "Ateşkes hemen" yazılı dövizler asan ve yere yapıştıran göstericiler, Zara'nın önünden geçenlere İsrail'in Gazze'deki katliamlarını anlatan broşürler dağıttı.

Göstericiler, "Boykot Zara", Özgür Filistin", "Zara finanse ediyor, İsrail bombalıyor", "Gazze'deki soykırımı durdur", "İsrail terörist" ve "Zara saklanamazsın, soykırımı desteklemeyi bırak" sloganları attı.

Filistin destekçisi gruplar, diğer şehirlerdeki Zara şubelerinin önünde de eş zamanlı gösteriler yaptı.

Zara, Aralık 2023'te Filistinlilerin incitici bulduğu reklam kampanyasını boykot çağrılarının ardından durdurmuştu.

Diğer yandan Zara'yı bünyesinde bulunduran Inditex grubu, geçen yıllarda da farklı nedenlerle sert eleştirilerle karşılaşmıştı.

Inditex'in İsrail'deki 84 franchise mağazasının sahibi olan Joey Schwebel'in İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ve Yahudi Gücü partisi lideri Itamar Ben Gvir'i desteklemesinden ötürü 2022'de Filistin yanlılarınca Inditex markalarına boykot çağrıları yapılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hollanda'da Zara'ya İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement