Hortum, Alanya'da 60 Dekar Serayı Yıktı - Son Dakika
Güncel

Hortum, Alanya'da 60 Dekar Serayı Yıktı

Hortum, Alanya\'da 60 Dekar Serayı Yıktı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Konaklı Beldesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle 60 dekar sera yıkılırken, bazı evlerin kapı ve pencereleri kırıldı.

04.12.2012 16:28

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Konaklı Beldesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle 60 dekar sera yıkılırken, bazı evlerin kapı ve pencereleri kırıldı.

Konaklı Beldesi'nde dün gece oluşan hortum ve fırtına dolayısıyla onlarca sera zarar görürken, bazı ev ve imalathanelerin çatı, kapı ve pencereleri uçtu. Seraların camları kırılırken, plastik sera örtüleri de yırtıldı. Sera demirleri ise şiddetli fırtına ve hortuma dayanamayarak yıkıldı. Fırtına ve hortumdan 60 dekar seranın zarar gördüğü, içerisindeki sebzelerin ise yenmeyecek derece zarar gördüğü kaydedildi.

Felaketin meydana geldiği bölgede inceleme yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, çiftçilerden bilgi aldı. Hortumdan dolayı büyük bir felaket yaşandığını vurgulayan Musluoğlu, şöyle devam etti:

"Konaklı, Türkler ve Payallar bölgesinde hortum ve fırtına sıklıkla yaşanıyor. Her ay nerdeyse bir hasar tespiti yapıyoruz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) 2 yıl önce erken uyarı cihazlarıyla ilgili sunduğumuz proje kabul edilmiş olsaydı çiftçiler afetler konusunda erken önlem alabilirdi. Biz hasar tespitini yapıyoruz, ancak birçok çitçinin tarım sigortası yok. Çitçiler adına üzülüyorum, ancak yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Hasar tespit komisyonu olarak yardımcı olmak için Kaymakamlık nezdinde girişimde bulunacağız. 60 dekarlık alanda seralarda zarar tespiti yaptık. Birçoğu hurdaya dönüşmüş."

Sera sahiplerinden Osman Saykaya, hortum çıktığı sırada evde olduğunu belirterek, "Hortum seraları yıkmaya başladığında korkudan yere yattım. Çıkan ses adeta bomba atılmış gibiydi. 4-5 dakika sürmesine rağmen büyük hasar verdi" dedi.

Serasında 20 bin lira dolayında maddi hasar oluşan Mustafa Örs de hortumun bir anda ve şiddetle gelip seraları yıktığını söyledi. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hortum, Alanya'da 60 Dekar Serayı Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement