Hrant Dink Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink Davası Ertelendi

Hrant Dink Davası Ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen dava 18 Nisan’a ertelendi.

12.02.2014 17:39

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen dava 18 Nisan'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Makemesi'nde görülen duruşmada sanıklar Osman Hayal ile Tuncay Uzundal hazır bulundu. Tutuklu sanık Erhan Tuncel ile Yasin Hayal ise duruşmada yer almazken, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile davaya katıldı.

Duruşmada ilk olarak Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu söz aldı. 17 Aralık soruşturması sonrasında görevden alınan ve Dink cinayetinde sorumluluğu olan emniyet görevlileri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer gibi isimlerin yeniden gündeme geldiğini söyleyen Av. Bakırcıoğlu, "Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek tarafından yardımcı istihbarat elemanı yapıldı. Akyürek'in cinayetin işlenmesinden sorumluluğu var. Ancak o dönemde görevden alınmadı. Hatta dava kapsamında dosyaya sorulan sorulara yetkili sıfatıyla yanıt verdi, belge sundu. Akyürek davaya Yasin Hayal'in örgüt bağlantısı olmadığı, Dink'in Türklüğü aşağıladığı gerekçesiyle öldürdüğüne ilişkin yazılar gönderdi. Cinayetin örgütlü bir yapı tarafından işlendiği gizlenmektedir. Dink cinayetinde sadece Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer sorumlu değildir, dönemin emniyet görevlileri Celalettin Cerrah, Reşat Altay, jandarma görevlileri Ali Öz ile bazı MİT görevlileri de sorumludur. Soruşturma ve incelemenin yeniden yapılması gerekmektedir. Cinayetten sorumlu kamu görevlileri yargılanmalıdır" dedi.

Hakan Bakırcıoğlu'nun savunmasının ardından tutuklu sanık Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu söz alarak müvekkilinin tutukluluk süresinin 5 yılı aştığını hatırlattı. Tuncel'in uzun tutukluluk süresini aştığını belirten Soruklu, "Duruşmalarda savcı bey mütalaasında sürekli tutukluluğun devamına demektedir. Ancak savcılık da tutarlı olmadır. Bize tutukluluğun devamına diyen savcı bey, müebbet hapis cezası alan bir mahkumun tahliye olması yönünde mütalaa sundu. Eşitlik talep ediyoruz. İstihbarat elemanının suçlanamayacağı, organizatör olamayacağı bilinmektedir. Tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile duruşmaya katılan sanık Erhan Tuncel ve Yasin Hayal de söz alarak tahliyelerini talep ettiler.

Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti daha önce hakkında yakalama kararı çıkarılan firari sanık Ahmet İskender'in infazının beklenmesine hükmederek iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. TMK 10. Madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ettirilen cinayetle ilgili soruşturmanın hangi aşmada olduğu ve akıbetinin ilgili Başsavcılığa sorulmasına oy birliğiyle karar veren heyet duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hrant Dink Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement