İDSO 31 Ocak Konserini Şef Orhun Orhon Yönetecek - Son Dakika
Güncel

İDSO 31 Ocak Konserini Şef Orhun Orhon Yönetecek

İDSO 31 Ocak Konserini Şef Orhun Orhon Yönetecek

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, klasik müzikseverlerin karşısına bu hafta Mozart, F.Listz'in yanı sıra A.A.Saygun'un eserleriyle çıkacak.

28.01.2014 12:14  Güncelleme: 12:21

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) klasik müzikseverlerin karşısına bu hafta Mozart, F.Listz'in yanı sıra A.A.Saygun'un eserleriyle çıkacak. Şef Orhun Orhon yönetiminde 31 Ocak Cuma günü Fulya Sanat Merkezi'nde saat 20.00'de gerçekleşecek. Konserde solist olarak Burçin Büke ( Piyano) ve Tuncay Yılmaz (Keman) yer alacak.

Şeflik alanındaki doktora çalışmalarını Gürer Aykal ile tamamlayan Şef Orhun Orhon, birçok büyük orkestrayı yönetmenin yanı sıra, oda müziği gruplarıyla da başarılı konserler verdi. Barok döneminden 20. yüzyıl eserlerine kadar geniş bir repertuara sahip olan Orhon, çağdaş Türk eserlerine verdiği önemle de birçok olumlu eleştiri aldı. Şef Orhun Orkun mesleki kariyerinde Hasan Uçarsu, İlhan Usmanbaş, Özkan Manav ve Turgut Pöğün gibi çağdaş Türk bestecilerin eserlerini yönetti ve pek çoğunun ilk kez seslendirilişini gerçekleştirdi. Şef Orhun Orhon yönetiminde gerçekleşecek bu haftaki İDSO konserinde, F. Liszt - Piyano Konçertosu No.1'i W. A. Mozart Keman Konçertosu No. 3 eseri ile A. A. Saygun Senfoni No.1 eseri seslendirilecek.

Solist Burçin Büke, müzisyen bir ailenin çocuğu olarak,10 yaşından beri konserler veriyor.1996'da Londra'da, 2002'de de New York Steinway-Sons sanatçısı olan Büke, 2000 yılında My Dream adlı bir albüme imza attı. Sanatçı İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir ve Bursa Senfoni Orkestraları ile çeşitli konserler verdi.Burçin Büke ile birlikte sahne alacak uluslararası başarılarıyla tanınan keman solisti Tuncay Yılmaz, solist olarak ilk konserini henüz öğrenci iken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Hindemith'in Keman Konçertosu'nu Türkiye'de ilk kez yorumlayarak gerçekleştirdi.Yılmaz'ın solist olarak performansı dünya basınında da yer buldu. Tuncay Yılmaz, 1996 yılında "T.C. Kültür Bakanlığı Keman Solist Sanatçısı" unvanını aldı. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nda "Akademi İksev Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı"nı başlatmış olup aynıTuncay Yılmaz aynı zamanda Arkas Trio grubunun keman sanatçılığını ve koordinatörlüğünü de yürütüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İDSO 31 Ocak Konserini Şef Orhun Orhon Yönetecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement