İETT Sürücüsü Kaybolan Down Sendromlu Kızı Buldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

İETT Sürücüsü Kaybolan Down Sendromlu Kızı Buldu

İETT Sürücüsü Kaybolan Down Sendromlu Kızı Buldu
09.07.2024 12:25

İstanbul'a tatil için gelen down sendromlu 10 yaşındaki kız çocuğu, ailesinin yanından ayrılarak kayboldu. İETT sürücüsü Erol Özdoğan, yalnız olduğunu fark ettiği çocuğu polis ekiplerine bildirerek ailesini bulmaları için yardım istedi. Diğer yolcuları başka bir otobüse aktaran sürücü, kayıp çocuğa polis ekipleriyle birlikte eşlik etti. Çalışmalar sonucunda çocuğun ailesiyle tatil için İstanbul'a geldiği ve otelden ayrılıp kaybolduğu belirlendi. Anne Halide Hubers, çocuğunu teslim alırken İETT sürücüsüne ve yetkililere teşekkür etti.

İstanbul'a tatil için geldiği ailesinin yanından ayrılarak kaybolan 10 yaşındaki down sendromlu kız çocuğu, İETT sürücüsünün dikkati sayesinde bulunup ailesine teslim edildi.

Üsküdar-Esatpaşa seferini yapan otobüsün sürücüsü Erol Özdoğan, yolcu almak için durduğu durakta araca binen kız çocuğunun yalnız olduğunu fark etti.

Durumdan şüphelenen Özdoğan, down sendromlu olduğu anlaşılan çocuğun ailesinin bulunması için polis ekiplerinden yardım istedi.

Aracındaki diğer yolcuları başka bir otobüse aktaran sürücü, ailesi gelene kadar polis ekipleriyle kayıp çocuğa eşlik etti.

Yapılan çalışma sonucunda 10 yaşındaki Amina H'nin ailesiyle tatil için İstanbul'a geldiği ve ailesi uyuduğu sırada otelden ayrılıp kaybolduğu belirlendi.

Uyandığı sırada çocuğunu yanında göremeyen anne Halide Hubers'in durumu polise bildirdiği anlaşıldı.

Kaybolan çocuğunu teslim alan anne Halide Hubers, ertesi gün iki kızıyla İETT'nin Üsküdar'daki peronlarına gelerek sürücü Özdoğan ve yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İETT Sürücüsü Kaybolan Down Sendromlu Kızı Buldu - Son Dakika


Advertisement